Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Puksts notur uzvaru “Ecco” kopvērtējumā

Dalīta 9.vieta “Ecco” pēdējā posmā ļāva Dāvim Pukstam saglabāt līdera pozīcijas arī tūres noslēguma kopvērtējumā, bet Artūrs Krukovs ierindojās 2.vietā. Noslēguma Lielajā finālā, kur izcilus rezultātus līderi neparādīja, uzvarēja Laura Jansone, nospēlējot ar 80 sitieniem.

Puksts līdz finišam tika ar 88 sitieniem, kas summā ar viena bērdija punktiem deva viņam dalītu 9.vietu. Krukovam (82 sitieni) vienīgā cerība apsteigt kopvērtējuma līderi bija uz bērdiju rēķina, taču šoreiz abiem pirmās vietas pretendentiem tikai pa reizei izdevās nospēlēt zem PAR.

Līdz ar to noslēguma tabulā Pukstam palika astoņu punktu pārsvars pār Krukovu, kam nepiedalīšanos vienā sacensību posmā tā arī neizdevās kompensēt.

Jansone, kura tāpat kā Krukovs spēlēja četros no pieciem posmiem, “Ecco” tūres sezonu noslēdza 5.vietā aiz Viļa Krištopana un Mārtiņa Baloža. Pēdējais labāko sešiniekā iekļuva Kārlis Broders, kam būtu pelnīta balva par gada laikā sasniegto lielāko progresu.

Tūres pēdējā posmā laureātus noteica arī HCP neto spēlē. Ņemot vērā, ka spēlēšana bija no tālākajiem tee, golferu HCP noteica ar slope sistēmas palīdzību. Ar 63 neto sitieniem (stroke 105) uzvarēja Guntis Učelnieks, kura spēles HCP bija 42. Otrā bija Ingemāra Jansone (65), bet trešo vietu ieņēma Mārtiņš Pukše (66).

Lielākas vai mazākas balvas saņēma ne tikai laureāti, bet visi spēlētāji, kuri sagaidīja apbalvošanas ceremoniju. Tūres čempiona Puksta roka vilka rezultātu kartes, un to īpašnieki saņēma dažādas arī golfā izmantojamas lietas.

“Ecco” tūrē sezonas gaitā pie ieskaites punktiem tika vairāk par sešiem desmitiem golferu, un tikai retais no tiem spēlēja mazāk nekā divos posmos. Cik lietderīga bija “Ecco” tūres sistēma, regulārajā sezonā ļaujot spēkiem mēroties veikmīgākajiem “Open” turnīru dalībniekiem, un, vai līdzīgi mači būtu nepieciešami arī nākamgad, golfs.lv piedāvā noteikt, atbildot uz ‘nedēļas jautājumu’.

Atzīstot šosezon "Ecco" tūres sniegto pieredzi par noderīgu, nākamgad līdzīgas sacensību sērijas organizēšanā varētu iesaistīties arī LGF, atzina federācijas ģenerālsekretārs Armands Puče. Iespējams, ka jāveic kādas izmaiņas formātā, taču iespējas par to lemt būs pašiem golferiem, kuri aktīvi piedalās sacensībās.

Tikmēr mierīgāk kā citus gadus līdz finišam ir tikusi arī amatieru sezonas reitinga skaitīšana. Pēdējais atklātais turnīrs līderu vidū izmaiņas vairs neradīja. Kungu konkurencē junioru spēks joprojām vēl nav tik krasi izteikts, kā varētu vēlēties, cerot uz lielākiem Latvijas golfa panākumiem nākotnē.

Aiz līdera Puksta pirmajā sešiniekā no jaunajiem vēl ir tikai Mikus Gavars. Savukārt Niklass Braathens un Balodis, ieņemot attiecīgi 2. un 3.vietu, ir pamatīgi virzījušies augšup, jo pērnā gada reitingā abi kungi bija tikai trešajā desmitā. Puksts iepriekšējo sezonu noslēdza 17.vietā, tiesa, tolaik rangā iekļāva arī pro. Tāpat kā pirms gada desmitniekā ir Krištopans, Raivis Kalniņš, Johnny Fanello un Boriss Baums, apliecinot, ka no izvēlētās punktu skaitīšanas sistēmas varbūt nemaz tik daudz kas nav atkarīgs.

Savukārt dāmām augstākās pozīcijas rangā arvien stabilāk pārņem juniores. Jansonei paturot pirmo vietu, viņai seko Anete Indulēna un Krista Puisīte. No jaunajām spēlētājām sevi šogad pieteica Linda Dobele, ieņemot 8.vietu, taču par viņas plāniem drīzāk liecinās nākamā sezona.

Pēdējās izmaiņas , 26.09.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē