Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

“Viesturi” soli tuvāk 18 bedrītēm

Vēl ir pāragri rezervēt starta laiku, lai Jaunmārupē izspēlētu 18 bedrītes, neriņķojot divus apļus, tomēr a/s “Viesturi” darbošanās ļauj cerēt, ka tas laiks nav aiz tālajiem kalniem. Rīgas domes komiteja pirmdien atbalstīja akciju sabiedrības vēlmi nomāt astoņus hektārus zemes Mārupes pagastā golfa laukuma paplašināšanai.

Pilsēta ir ar mieru izīrēt astoņus hektārus zemes, ar ko gan nepietiks nākamajām deviņām bedrītēm, taču zemi ir plānots īrēt arī no citiem īpašniekiem. A/s “Golfs Viesturi” direktore Sandra Opite atzina, ka pagaidām vēl ir krietni pāragri spriest, kad laukums varētu sākt darboties kā 18 bedrīšu objekts.

Visu ar zemi saistīto jautājumu risināšana esot ļoti laikietilpīga padarīšana, un Rīgas domes komitejas akceptētais risinājums ir tikai viens no daudzajiem soļiem ceļā uz 18 bedrīšu laukuma izveidi. Pašreizējais lēmumprojekts paredz, ka zemi pilsēta iznomās uz 30 gadiem. Ja puses  vienosies, nomas līguma termiņu pēc 30 gadiem varēs pagarināt.

Zemes nomas maksa noteikta 5% no zemes kadastrālās vērtības gadā, bet ne mazāk kā 600 latu gadā. Taču, kad tiks izveidots golfa laukums, zemes kadastrālā vērtība būs augstāka, līdz ar to arī nomas maksa būs lielāka. Turklāt nomniekam jāmaksā arī pievienotās vērtības nodoklis. Nomas maksa tiks pārskatīta ik pēc četriem gadiem.

Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komiteja arī noteica, ka "Rīgas meža aģentūrai" līdz domes sēdei jāsagatavo informācija, cik “Golfs Viesturi” maksā par zemes nomu pārējiem zemes īpašniekiem, lai izvairītos no tā, ka pašvaldības zeme varētu tikt nomāta lētāk. Ja tiks konstatēts, ka nomas maksa būtiski atšķiras, jautājumu komitejas sēdē varētu skatīt atkārtoti.

Šobrīd A/s “Golfs Viesturi” pieder 18,7 hektāri zemes un 6,3 hektārus uzņēmums vēl nomā. 1996.gadā dibinātā “Golfs Viesturi” īpašnieki ir vairākas privātpersonas. Lielākais īpašnieks ir Pēteris Vanags ar 39,58% ieguldījuma daļu, bet 31,25 % pieder Venecuēlā reģistrētajam “Inversiones Rigaven S.A.”.

Taču tas viss attiecas uz tālāku nākotni. Attiecībā uz tuvākiem plāniem ir skaidrs, ka kārtējais turnīrs "Viesturos" būs jau svētdien, kad komandas varēs pacīnīties par Prezidenta kausu. Pieteikties sacensībām, kā redzams nolikumā, var līdz piektdienas vakaram.

Prezidenta Kauss

SACENSĪBU NOLIKUMS

1.Sacensību vieta un laiks

Sacensības notiek Golfa laukumā Viesturi 3.10.2004.

2.Sacensību formāts un noteikumi

2.1.Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un golfa laukuma Viesturi vietējiem noteikumiem.

2.2. Komandu sacensības ( 18 bedres.)

2.3. Komandā 2 spēlētāji, kuru kopējais HCP ne mazāks kā 30.

2.4. Spēles formāts - Scramble

2.5. Par komandas dalībnieku var kļūt jebkurš, kurš pārzin golfa spēles un etiķetes principus.

3.Vietu dalīšana

Ja vairākas komandas dala pirmo vietu, uzvarētāju noskaidro, pārspēlējot 9.bedrīti. Ja uzvarētājs nav noteikts, tad pārspēle tiek atkārtota.

4.Starta laiks

Starts plkst.10.00 vienlaicīgi no visām bedrītēm saskaņā ar izlozi.

Reģistrācija 30 minūtes pirms starta.

5.Pieteikšanās un dalībnieku skaits

Pieteikšanās sacensībām līdz 1.10.2004 plkst.18.00. ( 24.Komandas )

6.Tiesāšana

Sacensību galvenais tiesnesis Artūrs Ozoliņš.

7.Dalības maksa un apbalvošana.

Sacensību dalības maksa katram spēlētājam 5,-Ls.

Pēdējās izmaiņas , 28.09.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē