Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Troni kāro arī Elss

Kamēr Latvijas amatieru rangā aizvadītās sezonas kaislības jau norimušas, pasaulē arvien saasinās profesionāļu spices cīņa par pirmā numura nosaukumu. Pēc Tiger Woods šķiršanās no pirmās vietas prestižajam titulam piesakās arvien jauni pretendenti. Godkārīgos mērķus neslēpj arī 34 gadus vecais dienvidafrikānis Ernie Els, paužot apņēmību apsteigt līdzšinējo līderi Vijay Singh.

Fidži golferis Singh 2004.gada sezonā ir pārsteidzis ar iespaidīgu triumfa sēriju, PGA tūrē uzvarot astoņos turnīros, turklāt arī piecās no pēdējām sešām sacensībām. Tieši Singh pirms trijām nedēļām pārtrauca piecus gadus ilgušo Woods hegemoniju pasaules rangā, un jaunā līdera sasniegumus nenoniecina arī Els.

“Singh spēlē neticamu golfu, un viņš ir gandrīz tajā pašā zonā kur Tiger pirms četriem vai pieciem gadiem,” teica pasaulē trešais numurs Els, kurš piektdien Īrijā “World Golf Championship - American Express Championship” otrajā kārtā nospēlēja ar 64 sitieniem (-8 zem PAR), un ir turnīra līderis.

“Man bija iespēja jūlijā kļūt par pirmo numuru rangā, un kas zina, kas sekos. Taču Vijay ir pelnījis būt pirmais, jo astoņas uzvaras ir fenomenāls rādītājs,” sacīja Els, kam uzvara lietus mērcētajā Mount Juliet laukumā ļaus apsteigt Woods un izvirzīties otrajā vietā rangā.

Woods pēc divām kārtām zaudē Els piecus sitienus, un bijušais ranga karalis ir apmierināts, ka pagājušajā nedēļā, guļot lidmašīnā, sastieptais plecs vairs nesagādājot tādas problēmas kā iepriekš. Taču Woods nebūs viegli atgūt zaudēto, lai pakāptos no dalītas 9.vietas, un trešo gadu pēc kārtas uzvarētu “WGC - American Express Championship”.

Els šosezon trijos “Major” turnīros iekļuva četriniekā, tomēr uzvaras vienmēr svinēja citi. Pagaidām pēdējo “Major” uzvaru viņam izdevās gūt 2002.gadā “British Open”.

“Golfu spēlē, lai gūtu panākumus un uzvarētu. Biju vīlies, kad tā nenotika, taču tagad ar mani viss ir kārtībā, un jūtos pavisam savādāk,” paziņoja pretendents uz pasaulē labākā golfera titulu Els. “Šodien nospēlēju vienu no savām labākajām kārtām šogad, taču pagaidām tam nav nozīmes, jo vēl daudz jāspēlē”.

Pēdējās izmaiņas , 01.10.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē