Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

ASV izvēlas kapteini Raidera kausam

Iepriekš “British Open” uzvarējušo Tom Lehman trešdien iecēla par ASV komandas kapteini 2006.gada Raidera kausa izcīņai, kas risināsies Īrijā. Amerikāņiem ir par ko padomāt, jo pēdējos divos mačos cīņā par prestižo balvu viņiem nācās piekāpties Eiropas komandai.

Par Lehman iecelšanu kapteiņa amatā Amerikas PGA paziņoja gadskārtējā sanāksmē Amēlijailendā.

Septembrī Oklendhilsā Hal Sutton vadītie amerikāņi piedzīvoja nepieredzēti smagu sakāvi, ļaujot Eiropas komandai uzvarēt ar 18,5:9,5 un kļūt par Raidera kausa ieguvējiem.

45 gadus vecais Lehman, kurš “British Open” uzvarēja 1996.gadā, Amerikas PGA šķita pieņemamāks kapteiņa amata kandidāts nekā četri citi bijušie “Major” turnīru čempioni Mark O’Meara, Larry Nelson, Fred Couples un Corey Pavin.

Eiropieši nebūs sajūsmā par Lehman jauno amatu. Viņš spēlēja Raidera kausa izcīņā 1995.gadā, kad amerikāņi Bruklinā izšķirošo punktu guva no golfa ētikas apšaubāmā situācijā. Lehman bija vairāku ASV golferu un viņu paziņu vidū, kuri metās uz 17.grīna apsveikt savu komandas biedru Justin Lonard par veiksmīgu 14 metrus tālu ripinājumu. Lai gan Eiropas golferim Jose Maria Olazabal vēl bija izredzes ar pēdējo ripinājumu panākt neizšķirtu, amerikāņi pārkāpa golfa etiķetes pamatbausli, nobradājot viņa puta līniju.

Eiropieši Raidera kausa izcīņai kvalificējas viena gada atlases ciklā, tādēļ savu kapteini nosauks tikai nākamgad. ASV komandā ir noteikts divu gadu kvalifikācijas cikls.

Pēdējās izmaiņas , 04.11.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē