Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Salienai jauns saimnieks

Nīderlandes nekustamā īpašuma grupa ir pārpirkusi uzņēmumu "Saliena Real", kura plānos ir paredzēts Pierīgā uzbūvēt arī 18 bedrīšu golfa laukumu. Kompānijas līdzšinējie īpašnieki meklēja nopietnu investoru, taču atradās tāds, kas vēlējās iegādāties visas akcijas.

“Saliena Real” iepriekš piederēja Viesturam Koziolam, norvēģu biznesa Latvijā flagmanim Tormod Stene-Johansen un Aināram Šleseram. Līdzšinējie īpašnieki summu, par cik "Quispel Kennel Derdrecht BV, Netherlands" nopirkusi "Saliena Real", uzskata par konfidenciālu.

1999.gadā dibinātā “Saliena Real” meklēja investoru iesākto plānu realizēšanai. Kompānijas līdz šim lielākā akcionāra Koziola aprēķini liecina, ka iecerēto darbu pabeigšanai vajadzēja piesaistīt pus miljardu eiro. Taču "Quispel Kennel Derdrecht BV, Netherlands" vēlējies pirkt vai nu visu, vai neko.

Līdzšinējie īpašnieki par jauno saimnieku plāniem sakās neko nezinām, taču pēc Koziola teiktā naftas Salienā nav, tādēļ Nīderlandes kompānijai būšot vien jāvirza būvniecības projekti. Cerams, tas attiecas arī uz golfa laukumu.

Investīcijas bija plānotas visam Salienas ciemata projektam, lai Rīgas rajonā ar laiku apsaimniekotu pat 600 hektāru lielu teritoriju. Darbi būtu jāpaveic nākamajos desmit līdz piecpadsmit gados.

"Saliena Real" Rīgas rajona Babītes pagasta Salienā kompānijai piederošā 600 hektāru lielā teritorijā vēlas attīstīt pilsētu, kur novembra sākumā tika atklāts pirmo desmit māju ciemats "Silarāji". Jau senāk tur tapa arī "Siemens" ledus halle.

Pēdējās izmaiņas , 10.11.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē