Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Balvas sadalītas

Racionāli izmantojot Ziemassvētkiem atbilstoši baltos laika apstākļus, golferi aizvadītās nedēļas nogalē atzīmēja 2004.gada sezonas noslēgumu. “Rīdzenes” viesnīcā bija gan amatpersonu uzrunas un balvu pasniegšana, gan svētku galds un iespēja pacīnīties vēl par kādu trofeju.

Atzīstot pagājušo sezonu par golfam veiksmīgu, LGF prezidents Vilnis Baltiņš seniors uzsvēra, ka pareiza virzība ir vēroja trijās nozīmīgākajās jomās. Golfs attīstās kā tautas sports, un arī augstu sasniegumu jomā tiek sperti pareizie soļi, lai panākumus sagaidītu ne pārāk tālā nākotnē.

Kā būtisku Baltiņš uzsvēra arī golfa bāzu paplašināšanos, norādot uz uzsākto vērienīgo “Salienas” projektu, kā arī “Denderu” laukumu, kas pļavu golfu paceļ jaunā līmenī.

Baltiņš gan arī atgādināja golferiem pārāk neaizsapņoties un neatrauties no zemes. Ja golfu salīdzinātu ar riteņbraukšanu, varētu teikt, ka mums tagad kādi trīs simti māk braukt ar riteni, un tas vēl nav uzskatāms par nez kādu sasniegumu, norādīja Baltiņš.

Uz LGF ģenerālsekretāra Armanda Pučes skaļi paustajām cerībām, ka pēc Latvijas Olimpiskās komitejas stūres nodošanas citās rokās Baltiņš varēs gāzt kalnus federācijas prezidenta amatā, bijušais LOK prezidents smaidot iebilda, ka reiz taču gribētos arī golfu uzspēlēt.

Sezonas noslēguma pasākums tāpat kā pirms gada bija pulcējis vairāk par pus simtu golfam piederīgu dāmu un kungu. Apbalvošanas ceremonijā daļa sarkano rožu un spožo metāla šķīvju palika rīkotāju rīcībā, jo, kā teica zinātāji, daudzi no laureātiem jau ir siltākās zemēs, bet citi, iespējams, cer un gatavojas sezonas turpināšanai pēc pirmajiem atkušņiem.

Pēc dažādās statistikas kategorijās uzvarētājiem paredzētajiem apbalvojumiem visbiežāk bija jādodas junioru izlases spēlētājiem, tādēļ pateicības runas vairākās versijās nācās teikt Laurai Jansonei un Dāvim Pukstam.

Šosezon junioru izlase darbojās kā vienota komanda, palīdzot un atbalstot vienam otru, teica Puksts, uzsverot, ka ir ļoti patīkami to apzināties. Kā jau pieņemts, līderi pateicās visiem par visu, un solīja ieņemtās pozīcijas neatdot arī pēc gada.

Atsevišķu balvu saņēma “Ozo Golf” pro Artūrs Krukovs, jo sezonas statistikas vērtējumā godalgotās vietas dalīja tikai amatieri. Krukovs pauda cerību, ka izdosies sagaidīt kāda juniora amatiera statusa zaudēšanu, lai pacīnītos jau kā līdzvērtīgi sāncenši.

LGF tāpat kā pirms gada izdeva sezonas statistikas apkopojumu, kur katrs reitinga sacensību dalībnieks var ieraudzīt arī savu vārdu. Ja ieņemtās pozīcijas šķiet pārāk zemas, jau nākamajā sezonā būs iespēja visu vērst par labu.

Lai vakara gaitā nezaudētu meistarību, un apgūtu jaunas iemaņas, golferi varēja sacensties kabinetgolfa bedrītes izspēlē. Cīņa par “Slazenger” rokas pulksteni gan bija grūta ne tikai zigzagotā un dažbrīd krunkotā grīna dēļ, bet arī tādēļ, ka putera vietā šoreiz nācās likt lietā hokeja nūju.

No mikroturnīrā startējušajiem 22 dalībniekiem pieci labākie iekļuva finālā, kur meistarīgākais izrādījās Edgars Zālītis.

Vakaram ritot nesteidzīgā gaisotnē, golferu sarunas par šosezon piedzīvoto un jaunu ieceru apspriešana “Rīdzenes” stikla piramīdā turpinājās vēl labu laiku pēc oficiālās daļas noslēguma.

Pēdējās izmaiņas , 22.11.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē