Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Saliena top

Zemes darbus “Saliena Golf Club” teritorijā sāka septembra sākumā, un pašlaik jau ir pabeigta deviņu bedrīšu PAR 27 laukuma veidošana. Vēl ir atlicis to apzaļumot. Projekta veidotāji ir izvirzījuši konkrētus mērķus, kas, un līdz kuram laikam kompleksā jāpabeidz, cerot 2006.gada pavasarī atklāt arī lielo 18 bedrīšu laukumu.

“Saliena Golf Club” platība ir 73 hektāri, kuros izvietosies 18 bedrīšu PAR 72 laukums un mazais deviņu bedrīšu PAR 27 laukums, golfs.lv uzzināja no “Saliena Golf Club” valdes locekļa Viļņa Baltiņa juniora.

PAR 72 laukumā distance no tālākajām izsitienu vietām būs ap 6500 metru, savukārt PAR 27 laukumā – ap 2000 metriem.

Priekšstatu par Salienas golfa projektu var gūt tā mājas lapā http://www.salienagolf.com. Pagaidām ir apskatāms tikai kopējais bedrīšu izvietojums, taču drīzumā būs sagatavota arī detalizēta katras bedrītes shēma, solīja Baltiņš.

Lūk, kādi ir “Saliena Golf Club” projekta īstenošanas soļi - 2005.gada vasarā paredzēts atvērt treniņlaukumu, bet rudenī ir plānots atklāt PAR 27 laukumu. Savukārt 2006.gadā jau jāfunkcionē gan 18 bedrīšu, gan 9 bedrīšu laukumiem, kā arī kluba mājai.

Tālākā nākotnē pie golfa laukuma būs prāva nopietnu izmēru viesnīca, tomēr tā pagaidām vairāk ir vīzijas līmenī.

Golfa laukuma izbūve ietilpst topošās Salienas pilsētas projektā, kas paredz attīstīt dzīvojamo māju, darījumu centra, kā arī sporta un atpūtas kompleksu 580 hektāru teritorijā, Babītes pagasta Salienā.

Abpus Jūrmalas šosejai izvietoto zemes īpašumu attīstības un apsaimniekošanas ģenerālais plāns pēc sabiedriskās apspriešanas tika apstiprināts 2002.gada februārī Babītes pagasta padomē. Tajā paredzēta arī golfa laukuma izveide. Plāna izstrāde tika uzsākta 2000.gadā sadarbībā ar Norvēģijas arhitektu biroju "Griff Kommunikasjon".

Projekta izstrāde un vadīšana uzticēta speciālistiem ar ilggadēju pieredzi golfa projektu īstenošanā Somijā, Spānijā, Zviedrijā un Krievijā - Somijas kompānijai "CMC Baltic", kas ir somu CMC grupas uzņēmumu pārstāvniecība Baltijas valstīs.

Golfa laukuma dizaina autors ir soms Pekka Wesamaa no "Kara - Consult Oy".

“Saliena Golf Club” atradīsies Rīgas – Jūrmalas šosejas kreisajā pusē aptuveni kilometru uz Jūrmalas pusi aiz “Siemens” ledus halles. No trokšņa un citām nemitīgas satiksmes radītajām neērtībām golferus aizsargās bijušā Bulduru sovhoztehnikuma ābeļdārza daļa. Turklāt laukumi ir izvietoti tā, lai lielceļam jūtami pietuvotos tikai PAR 27 laukuma divas bedrītes.

Kā projekta īstenotajiem veicas darbos, un cik precīzi izdosies sekot nospraustajiem mērķiem, golferi varēs pārbaudīt jau nākamajā gadā, līdz kuram atlicis gaidīt vairs tikai pāris nedēļu.

Pēdējās izmaiņas , 17.12.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē