Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Jaunatnei vairāk tērēs mājās

Turpinot pirms vairākiem gadiem aizsākto darbu, LGF arī nākamajā sezonā labākajiem junioriem nodrošinās iespēju trenēties un uzlabot meistarību izlases sastāvā. Taču prāvāko daļu junioru programmai atvēlēto līdzekļu ir paredzēts tērēt lielākas masveidības panākšanai vietējā līmenī, sacensību organizēšanai un golfa tēla spodrināšanai jaunatnes vidē.

Par bērnu atsaucības trūkumu Rīgas Golfa skolā un apmācības pasākumos “Viesturos” diez vai var īpaši žēloties, taču skaidrs, ka ar to vēl ir par maz. Nekur vēl nav izgaisis mīts par golfu kā tikai priviliģētajiem pieejamu nodarbi. Turklāt golfu neiepazinušiem jauniešiem spēle šķiet pārāk pasīva un piemērota tikai garlaicīgiem onkuļiem.

Lai situāciju mainītu, paredzams, ka junioru izlase nākamgad iztērēs tikai ap trešdaļu no jaunatnes programmas naudas, bet pārējā summa nāks par labu pārējiem jaunajiem spēlētājiem, stāstīja LGF junioru programmas vadītājs Artūrs Krukovs.

Daļu līdzekļu vēl paredzēts tērēt plašākai golfa publicitātei jaunatnes vidē, lai neveidotos situācija, ka par notiekošo zina tikai paši jaunie spēlētāji un vēl pāris personu.

Līdz ar to junioru izlasei nav paredzamas dārgas treniņnometnes ārzemēs. Tā vietā skolām “Ozo Golf” un “Viesturos” tiks papildināti bērniem piemērota inventāra krājumi. Naudu tērēs arī sacensību organizēšanai, treneru darbam, balvām un atvērto durvju dienu rīkošanai.

Netiks aizmirsts arī par tiem potenciālajiem golfa talantiem, kuri dzīvo ārpus Rīgas. Ja šogad pļavu golfa laukumos tika rīkotas klīnikas bērniem, tad nākamajā sezonā ir paredzēta kustība pretējā virzienā. Jaunos golferus vedīs uz lielajiem laukumiem, jo līdzšinējā prakse rāda, ka vietējos pļavu golfa centros bērniem bieži vien rodas ne gluži pilnvērtīga izpratne par golfa spēli, atzina Krukovs. Tādēļ jaunajai paaudzei ir paredzēti vienas dienas braucieni uz Rīgas pusi.

Junioru programmas finanšu līdzekļi būs pieejami tiem, kuri darbosies paši – iesniegs projektus dažādu pasākumu rīkošanai un negaidīs, kamēr viss notiks pats no sevis.

Pagaidām tās ir LGF izstrādātās vadlīnijas, bet programmas apstiprināšana ir paredzēta 11.janvārī.

Netiks aizmirsts arī par spēcīgākajiem junioriem. Labākajām meitenēm tiks nodrošināta iespēja vasarā piedalīties Eiropas junioru komandu čempionātā Šveicē, bet puišiem labi rezultāti palielinās izredzes rudens pusē uz federācijas rēķina uzspēlēt ar ārzemju vienaudžiem kādā individuālās ieskaites turnīrā.

Par ieplānotajiem junioru izlases darbības principiem golfs.lv varēs lasīt vēl šogad, taču jau citā rakstā.

Pēdējās izmaiņas , 22.12.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē