Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Priecīgus svētkus!

Arī golferi ir sagaidījuši Ziemassvētkus, uz brīdi piemirstot par draiveriem, puteriem, reitingiem, handikapiem un bezkompromisu cīņām. Golfs.lv novēl visiem esošajiem un topošajiem meistariem gaišus un jaukus svētkus. Ja tomēr dabas mātes skopošanās ar sniegu un aukstumu nerada prieku, varbūt būs īstā noskaņa apsvērt iespēju apvienot iecienīto spēli ar ziemas skaistuma baudīšanu, nākamajā gadā piedaloties Pasaules čempionātā ledus golfā Grenlandē.

Pasaules čempionāts ledus golfā risināsies jau piekto reizi aizsalušā fjordā pie Umanakas pilsētiņas 600 kilometrus uz ziemeļiem no polārā loka Grenlandes rietumos. Sacensību rīkotāji 24.-28.martā paredzētajam turnīram aicina pieteikties visus interesentus, kuru HCP ir mazāks par 36, taču nebūt nesola, ka visi varēs arī spēlēt.

Līdzdalība čempionātā prasa ar četriem cipariem rakstāmu summu – pēc dažādu avotu ziņām 2200-4000 eiro. Par iespaidīgo samaksu sola aizraujošas ainavas ar tūkstošiem gadu veciem aisbergiem un nebijušu pieredzi ledus golfa apgūšanā.

Spēle uz ledus izjūtas ziņā gan nemaz tik ļoti neatšķiras no “īstā” golfa. Vismaz tā uzskata divkārtēja Dānijas čempione Annika Ostberg, sakot, ka pietiek ar pāris bedrīšu izspēli, lai uzķertu īsto izjūtu.

Pasaules čempionāta dalībniekiem ir nodrošināta arī nopietna publicitāte, jo par sacensībām informē tādi mediju giganti kā BBC, CNN, “The Golf Channel” un “Sky Sports”.

Laureātus pasaules čempionātā nosaka sitienu spēlē 36 bedrītēs, spēlējot deviņu bedrīšu PAR 35 vai 36 laukumā. Kopējais laukuma garums ir par 5-7 procentiem īsāks nekā “īstajā” golfā, tomēr sasniedz 5400-5800 metru (18 bedrītēm).

Laukuma rekordu gan nav, jo katrās sacensībās tas ir savādāks, turklāt ledus kustības dēļ var mainīties arī turnīra laikā.

Martā vidējā temperatūra Umanakā ir –14 grādu, taču var būt arī krietni aukstāk. Toties šajā gada laikā gandrīz vienmēr spīd spoža saule, tādēļ organizatori iesaka spēlētājiem neaizmirst par saulesbrillēm.

Nav pārsteigums, ka ideja rīkot pasaules čempionātu ledus golfā pieder viesnīcniekam. Arne Neimann 1977.gadā spēja pārliecināt arhitektu Rolf -Henning Jensen radīt golfa laukumu, un ar vietējās pašvaldības palīdzību vēlāk sarīkot ledus golfa čempionātu.

Pagaidām gan nav ziņu, ka daudzo dalībnieku skaitā par pasaules ledus golfa čempiona titulu būtu cīnījušies arī latvieši. Ja rodas vēlme pamēģināt, atliek tikai reģistrēties http://www.greenland-guide.gl/icegolf/register.htm

Pēdējās izmaiņas , 24.12.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē