Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Bērni un vecāki

Tāpat kā daudzās citās dzīves jomās arī golfā nereti pirmā trenera pienākumus uzņemas vecāki, vēloties veicināt savu atvašu panākumus. Lai sarežģītajā un nebūt ne vienkāršajā procesā nepieļautu psiholoģiska rakstura kļūdas, var noderēt Floridas universitātes mācību spēka Steve Spurrier padomi, kas tika izmantoti “Nike” apmācības klīnikā Portlendā.

Mērķis nav jaunā spēlētāja tuvināšana profesionāļa gaitām, bet gan nepieciešamība palīdzēt viņam apgūt prasmes, kas padarīs golfu baudāmāku gan bērniem, gan vecākiem uzsvēra Spurrier.

Tajā pašā laikā Spurrier atzīst, ka mūsdienās jaunajiem golferiem jau agrīnā vecumā daudz kas ir likts uz kārts, jo laba meistarība ļauj pretendēt uz simtiem tūkstošu dolāru lielām mācību stipendijām augstskolās, kas savukārt var būt nozīmīgs solis ceļā uz profesionālu golfu.

Lūk, Spurrier ieteikumi:

*Ja jauno golferi jākritizē, jāpiebilst kas pozitīvs, lai nezaudētu motivāciju treniņam nākamajā dienā. Piemēram, jāsaka “tu esi pārāk labs spēlētājs, lai darītu tādas muļķības”.

*Sniedziet atbalstu, kad vien tas ir iespējams. Neprasiet nesamērīgi daudz.

*Ja nepieciešams kritizēt, vienmēr dariet to aci pret aci, nevis publiski.

*Nekad neļaujiet jaunajam spēlētājam negatīvi izteikties par konkurentu vai viņa palīgiem. Arī pats nekad neatļaujieties šādu rīcību citu spēlētāju vai viņu treneru klātbūtnē.

*Nekad nemēģiniet spēlētāju biedēt, ja vien tiešām nedomājat draudus izpildīt. Kontrolējiet pats sevi un nezaudējiet savaldību.

*Nav galvenais tas, ko jūs pats protat, bet gan tas, ko spējat iemācīt.

*Pirms kritizēt spēlētāju, padomājiet, vai pats gatavošanās procesā esat izdarījis visu no jums atkarīgo.

*Katram treniņam ir nepieciešams plāns. Ziniet, ko vēlaties panākt, un rūpējieties, lai treniņi nebūtu garlaicīgi. Taču neatsakieties no ikdienā nepieciešamiem vingrinājumiem.

*Stimulējiet spēlētāju tiekties pēc maksimāli iespējamā rezultāta. Veiciniet jaunā spēlētāja entuziasmu – tas mudinās viņu tiekties pēc vēl augstākiem sasniegumiem.

*Nekad nepalaidiet garām sūdzības par veselību un iespējamiem savainojumiem.

Pēdējās izmaiņas , 27.12.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē