Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

PGA jau sāk

Ilgi nekavējoties pēc Jaungada svinībām, jau šonedēļ sākas PGA 2005.gada sezona, labākajiem golferiem tiekoties siltas saules apspīdētajās Havaju salās "Mercedes Championships" turnīrā. Iespēja gūt psiholoģisku pārsvaru pār konkurentiem un apliecināt godkārīgo nodomu nopietnību "Kapalua Resort" būs gan pasaules rangu līderim Vijay Singh, gan viņa galvenajiem konkurentiem Tiger Woods un Ernie Els.

Lai arī ne izteikta, bet tomēr favorīta lomā ir Singh, kurš pērn uzvarēja deviņos PGA turnīros, un pirmais no golferiem gada laikā sapelnīja vairāk nekā 10 miljonus dolāru. Spēlējot 29 turnīros, Singh 18 sacensībās iekļuva labāko desmitniekā. Ik nedēļu, kurā Fidži golferis spēlēja kādā turnīrā, viņš nopelnīja vidēji 376 040 dolāru.

Pirms sezonā pirmā turnīra Singh stāstīja, ka pats vēlas redzēt, vai spēs spēlēt tikpat labi kā pagājušajā gadā, un tas viņu interesējot vairāk nekā gūtās vietas, vieta pasaules rangā un nopelnītās summas.

"Vienkārši ir jāiet un jāspēlē, jāizvirzās līderos un jāredz, vai spēj tur palikt," par Singh teikto vēstīja aģentūra "Reuters".

Arī Woods un Els ir pārliecināti par pašreizējo formu, un sola cīnīties par uzvaru. Woods uzskata, ka ar trenera Hank Haney palīdzību izmainītais svings šosezon dos augļus pēc aizvadītajā sezonā padarītā smagā un nepateicīgā darba.

Aizpērn Havaju salās uzvarējušais Els aizstāvēt titulu ieradās pēc atpūtas ar ģimeni dzimtajā Dienvidāfrikā. 35 gadus vecais Els Havaju salas nosauca par sev veiksmīgu vietu, kur vienmēr ir patīkami atgriezties, taču pasaulē trešais numurs galvenā favorīta lomu atvēlēja Singh. Cīņā par uzvaru jārēķinās arī ar Woods un Retief Goosen, uzskata Els.

Pirms gada Kapalua sīvā cīņā ar Woods uzvarēja austrālietis Stuart Appleby, kurš negrasās tāpat vien no sava titula šķirties.

"Mercedes Championships" spēlēs 31 golferis, kurš pagājušajā sezonā uzvarēja vismaz vienā no PGA tūres turnīriem. Visredzamākais vārds iztrūkstošo sarakstā ir "US Masters" čempions Phil Mickelson.

"Plantation Course" laukumā golferi četrās dienās sadalīs 5,3 miljonus dolāru, no kuriem 1,06 miljoni tiks uzvarētājam.

Pēdējās izmaiņas , 06.01.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē