Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

“Viesturus” atbalsta

Vēl vienu neuzkrītošu soli tuvāk plānu īstenošanai par 18 bedrīšu laukuma izveidošanu ir pavirzījušies “Viesturi”. Ceturtdien arī Rīgas domes prezidijs atbalstīja lēmumu iznomāt astoņus hektārus zemes Mārupes pagastā a/s "Golfs Viesturi", golfa laukuma paplašināšanai.

Lai gan šis nav pirmais Rīgas pašvaldības solis, atbalstot zemes iznomāšanu, gala lēmums deputātiem vēl būs jāpieņem domes sēdē, un par noteiktu termiņu, kad “Viesturos” būs 18 bedrītes, vēl ir pāragri spriest.

Tāpat kā iepriekšējās lemšanas reizēs domes zemāka ranga institūcijās arī šoreiz tika atbalstīts pašreizējais lēmumprojekts, kas paredz zemi uzņēmumam iznomāt uz 30 gadiem. Nav mainīta arī paredzētā zemes nomas maksa – pieci procenti no tās kadastrālās vērtības gadā, bet ne mazāk kā 600 latu gadā.

Kad nomātajā platībā tiks izveidots golfa laukums, zemes kadastrālā vērtība būs augstāka, līdz ar to arī nomas maksa būs lielāka. Turklāt nomniekam būs jāmaksā arī pievienotās vērtības nodoklis. Nomas maksa tikšot pārskatīta ik pēc četriem gadiem.

Nav mainīts lēmumprojekta punkts, kas paredz iespēju nomas līguma termiņu pēc 30 gadiem pagarināt, ja abas puses savstarpēji vienojas.

Šobrīd a/s “Golfs Viesturi” pieder 18,7 hektāri zemes un 6,3 hektāri tiek nomāti.

Pēdējās izmaiņas , 07.01.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē