Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Rietumvējš "Ozo Golf" sabiedrotais

Redzot Vidzemes jūrmalā noskalotos stāvkrastus un daudzās kritušās priedes, šķita, ka bez vārda palikusī viesuļvētra, brāžoties pāri Latvijai, būs padarījusi savus nežēlīgos posta darbus arī golfa laukumos. Taču vēja virziens izrādījās labvēlīgs "Ozo Golf Club", jo dienvidrietenis vairāk dzina ūdeņus nost no krasta. No lielākiem ūdeņiem tālākie "Viesturi" bargo pūtienu pārcieta vēl mierīgāk.

Stihija gan sagādāja papildus rūpes "Ozo Golf" darbiniekiem, tomēr tās ne tuvu nav tādas galvassāpes kā 2001.gadā, kad vētras dēļ tika noskaloti krasti. Šoreiz laukumu glāba arī pēc iepriekšējās nelaimes veiktie kapitālie darbi ezera krastu nostiprināšanā, pastāstīja "Ozo Golf Club" direktors Armands Puče. Toreiz ieguldītie pamatīgie naudas līdzekļi izrādījās lieti tērēti, un krastu stiprinājumu konstrukcijas jaunāko pārbaudījumu izturējušas nevainojami.

Lielākā pūtiena brīdī ezeram tuvākā laukuma daļa gan bija applūdusi, taču no tās nekas netika atrauts nost, bet gan šis tas nāca klāt. Lai gan ūdens bija vairāk kā 2001.gadā, tas jau ir atkāpies, un tagad atlicis savākt uzskalotās niedres, pudeles un citu drazu. Vēl labāk, protams, būtu bijis iztikt arī bez šādiem papildus darbiem, taču tajā pašā laikā var priecāties, ka lielākās nelaimes ir gājušas secen.

Nodarītā skāde jebkurā gadījumā ir nesalīdzināmi mazāka nekā pirms četriem gadiem, un nekādi kapitāli atjaunošanas darbi nav jāveic. Par to, ka arī Ķīšezera malā nekādi joki nav bijuši, liecina, ka citā krastā viena otra māja ir bijusi ūdenī.

Ūdens uzbrukumā daļēji varētu būt mainījusies "Ozo Golf" dīķu fauna. Plūdi pārpildīja ezeram tuvākos laukuma dīķus, no kuriem daļa ūdens tagad jāatsūknē. Tā kā pēc golfa sezonas sākuma spēlētāji varēs mēģināt saskatīt, vai dīķos nav iekļuvis kāds no slavenajiem Ķīšezera dižajiem zandartiem.

Vēl mierīgāk stihijas plosīšanos pārcieta "Viesturi". Lai gan nācās palikt bez elektrības, un urķīgais vējš atrada kur pieķerties kluba mājas jumtam, arī šeit kopumā viss ir kārtībā. Laukumā rit dienišķi darbi, un nekādu ekscesu nav, stāstīja "Viesturu" direktore Sandra Opite.

Tomēr jāapbēdina golferus, kam ienāca prātā, ka janvāra pirmajā pusē gaisa temperatūra ir ne zemāka kā dažkārt septembrī, un varētu būt itin piemērota spēlēšanai. Laukums "Viesturos" ir pārāk mitrs, lai laistu uz tā spēlētājus. Turklāt īstas ziemas trūkums rada papildus problēmas zālienam, ko vēl jo vairāk apdraud dažādas sēnīšu sērgas un citas veselības likstas.

Pēdējās izmaiņas , 10.01.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē