Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Valsts izlasei paredz treneri

Oficiāls lēmums vēl nav pieņemts, taču paredzams, ka arī golfs kļūs par sporta veidu, kurā nacionālajai izlasei būs savs treneris. LGF paredzot amatu pašmāju speciālistam, visticamāk, ka šos pienākumus pildīs “Ozo Golf Club” pro Artūrs Krukovs.

Plānots, ka valsts izlases treneris sadarbosies ar “Ozo Golf” zviedru pro Hakan Svenson, stāstīja LGF ģenerālsekretārs Armands Puče. Ja līdz šim arī meistarīgākie golferi varēja vadīties tikai pēc intuīcijas, mēģinot labāko formu sasniegt uz atbildīgākajiem mačiem, tad Svenson esot speciālists tam nepieciešamās metodikas pārzināšanā.

Izlases trenerim federācija plāno arī nelielu finansiālu atbalstu. Tādējādi iespēja pastāvīgi konsultēties pie trenera būs ne tikai labākajiem junioriem, bet arī jebkura cita vecuma spēlētājam, kurš spēs iekļūt valsts izlases sastāvā.

Šosezon gan nacionālajai izlasei nav paredzēti lieli starptautiski turnīri, ja tādiem nepieskaita Latvijas un Igaunijas mačsacīksti.

LGF valdes sēdē tika spriests arī par federācijas budžetu, no kura aptuveni divas trešdaļas veido junioru programmas finansējums. Tādējādi prioritātes Latvijas golfā netiek mainītas, un galvenais uzsvars joprojām tiek likts uz atbalstu jaunatnei.

Federācija respektē vecāku ieguldījumu savu bērnu gatavošanā, tomēr no junioru izlases dalībniekiem tiks prasīta arī zināma atbildība, un “ar roku dzelžiem neviens netiks turēts”, norādīja Puče.

LGF iespējas gada laikā ir pieaugušas, jo budžets ir palielinājies par aptuveni 15-20 procentiem. Budžets ir ar uzsvaru uz attīstību, un finanšu dēļ problēmas nav paredzamas, stāstīja Puče. Turklāt federācijas sponsoriem ir pievienojies tāds iespaidīgs uzņēmums kā LMT.

Pēdējās izmaiņas , 20.01.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē