Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

BMW stūrē Eiropas tūrē

Mainoties sponsoru interesēm, par Eiropas PGA tūres lielāko atbalstītāju ir kļuvis BMW, solot organizatoriem ik gadu miljoniem eiro lielu finansējumu. Darījuma rezultātā "PGA Championship", kas Eiropā ir otrais lielākais turnīrs aiz "British Open", turpmāk sauksies "BMW Championships". Noslēgtā vienošanās paredz, ka BMW kļūs arī par Eiropas PGA tūres oficiālo auto.

"PGA Championship" pārdēvēšana Vācijas autoražotājam izmaksāja vismaz 16 miljonus eiro, kas BMW vārdu turnīram nodrošinās līdz 2008.gadam. Maijā "BMW Championships" notiks Ventvortā Anglijā. Turnīra balvu fonds salīdzinājumā ar pagājušo gadu pieaugs par nepilnu ceturtdaļmiljonu, sasniedzot četrus miljonus eiro. Uzvarētāja tiesa būs 666 600 eiro.

BMW jau iepriekš bija ģenerālsponsors trijās citās PGA Eiropas tūres sacensībās - "Asian Open" Šanhajā, "Russian Open" Maskavā un "International Open" Minhenē. 

BMW ieinteresētību golfā apliecina arī uzņēmuma atbalsts "Heineken Classic" Melburnā, "Dubai Desert Classic" Apvienotajos Arābu emirātos un "Scottish Open" Lohlomondā.

Kopš 1987.gada nozīmīgākais sponsors PGA Eiropas tūrē bija "Volvo", taču Zviedrijas autobūves grupa pērn izlēma sadarbību radikāli pārskatīt. "Volvo" vairs nesponsorē "PGA Championship", nepiegādā tūrei automašīnas, un nesaista savu vārdu arī ar Eiropas PGA "Order of Merit".

Pilnībā interesi par Eiropas PGA tūri "Volvo" gan nav zaudējis, jo turpina atbalstīt spēlētājiem finansiāli pievilcīgo "Volvo Masters", kas jau vairākus gadus pēc kārtas notiek Dienvidspānijā.

Pēdējās izmaiņas , 27.01.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē