Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Āzijā bez atpūtas

"Faldo Series International Trophy" dalībnieki Honkongā pavadīja piecas piesātinātas dienas, kuras aizpildīja gandrīz vienīgi golfs. Krista Puisīte arī šosezon startēs EJGT tūrē, lai pacenstos atkal uzvarēt savā vecuma grupā un vēlreiz iegūtu tiesības doties uz Nick Faldo organizēto pasākumu.

Lai gan "Faldo Series International Trophy" risinājās vietā ar sešu stundu laika nobīdi attiecībā pret Latviju, Kristai nebija būtisku problēmu ar aklimatizāciju, pastāstīja viņas tēvs Aldis Puisītis, piebilstot, ka jaunieši pie šādām pārmaiņām pierod vieglāk. Visiem gan nebija tik vienkārši, jo pats Faldo atzina, ka daudzo laika joslu maiņu panes ar grūtībām.

Brīva laika "Faldo Series International Trophy" dalībniekiem praktiski nebija, jo pēc pilnas programmas risinājās ne tikai sacensību daļa, bet arī dažādas nodarbības treniņlaukumā, kur Faldo darbojās ar talantīgo jauno paaudzi. Superzvaigznes statusu Faldo visas piecas dienas nācās izjust arī nemitīgās masu mediju uzmanības dēļ.

"Faldo Series International Trophy" ir pietiekami ekskluzīvs turnīrs, kas vismaz šoreiz pulcēja ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu. Tādi jaunie spēlētāji kā uzvarētājs U-18 grupā Sandhu Ajeetesh, kurš divus gadus ir spēcīgākais Indijas juniors, nākotnē noteikti būs golfa zvaigznes, atzina Puisītis.

Tā kā visas apmācību klīnikas, spēlēšanu tik augsta līmeņa turnīrā un uzturēšanās izdevumus sedz rīkotāji, nevar palaist garām iespēju pacīnīties par iekļūšanu 2006.gada "Faldo Series International Trophy" dalībnieku skaitā, uzskata Puisītis.

EJGT līgums ar "Faldo Series" paliekot spēkā, un arī pēc gada visu vecuma grupu uzvarētāji varēs uzspēlēt ar spēcīgiem vienaudžiem no Britu salām un Āzijas. Šogad no Āzijas dalībnieku vidū iekļuva tikai izcila līmeņa jaunieši, un arī nākamajā gadā situācija varētu būt tāda pati. Nav paredzams, ka spēlētāju skaits pieaugs.

Pēc sacensībām Faldo uzsvēra, ka centies jauniešus pārliecināt, ka golfs nav tikai svings. "Es uzsvēru visa pārējā nozīmi, un cik vien varēju, mācīju spēles prāta apziņas pusi," Faldo citēja "The Times". "Vēl ļoti daudz kas ir atkarīgs no piecpadsmitās nūjas somā - gribas un aizraušanās."

Faldo uzsvēra, ka turnīra dalībniekiem ir ļoti paveicies, jo viņš pats pirmo reizi uz sacensībām ārpus dzimtās Lielbritānijas devās tikai 18 gadu vecumā, lai spēlētu Īrijā.

Otrais "Faldo Series International Trophy" turnīrs notiks nākamā gada sākumā "Hong Kong Golf Club", bet precīzi datumi kļūs zināmi vēlāk.

Pēdējās izmaiņas , 31.01.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē