Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

TV eksperiments neiedvesmo

Golfa pārraides televīzijā būtu interesantākas, ja spēlētāju sarunas būtu dzirdamas arī skatītājiem. Tā vismaz uzskata divkārt "British Open" uzvarējušais Greg Norman, taču Austrālijā "Heineken Classic" turnīra pirmajā kārtā viņam diez cik labi neizdevās par to pārliecināt citus. Ar mikrofonu aprīkotais Norman neaizrāvās ar runāšanu, un arī viņa rezultāts nebija tāds kā cerēts.

Vēloties pierādīt, ka mūsdienās vadošie golferi nebūt nav garlaicīgāki par seno dienu zvaigznēm, Norman Austrālijā finansiāli pievilcīgākajā turnīrā (1,55 miljoni ASV dolāru) pats piedāvājās doties laukumā ar mikrofonu. Tomēr viņa centieni netika pienācīgi atalgoti - televīzijas pārraide nekļuva dzīvāka, bet runas par golfa krītošajiem reitingiem un skatītāju garlaikošanos nemitējās.

Bijušais pasaules rangu līderis iepriekš izteicās, ka šāda veida tiešraide ļaus televīzijā izjust golferu lielisko humora izjūtu. Vismaz pirmajā kārtā gan nekas daudz no tās neparādījās. Norman ar savu flaita kolēģi Stuart Appleby apsprieda vien neseno Appleby pirmā bērna piedzimšanu.

Eksperimentā kļuva redzams, cik maz patiesībā golferi sarunājas spēles laikā. Skatītāji lielākoties redzēja Norman staigājam, un gaidīja kādu Shark teiktu vārdu.

Vienīgo būtisko komentāru viņš izteica pie trešās bedrītes, apspriežot pats ar sevi zāles garumu. Kad ripinājums izrādījās metru par īsu, Norman sev atzina, ka zāles novērtējumā nav kļūdījies.

Pēc nedēļas Norman būs 50 gadu jubileja, taču "Heineken Classic" pirmajā kārtā sasniegtais rezultāts - 76 sitieni - nevedināja uz priecīgām domām.

Ceturtdien nekas neliecināja, ka saulesbrilles Austrālijā ir teju obligāta lieta golfa spēlēšanai. Turnīra pirmā kārta sākās ar vairāku stundu aizkavēšanos, "Royal Melbourne Golf Club" personālam cenšoties padarīt laukumu spēlējamu pēc pamatīgām lietavām.

24 spēlētāji pirmo kārtu pabeigs tikai piektdien, bet līdz tam līderi ir Peter Lonard, Trevor Immelman un Steve Webster, kuri PAR 71 laukumā nospēlēja ar 65 sitieniem.

Pēdējās izmaiņas , 03.02.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē