Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Ja partneri tracina

Jums ļoti patīk doties laukumā vienam, bet kā par nelaimi atrodas paziņas, kas vienmēr pamanās uzaicināt spēlēt kompānijā. Taču nav pamata skumt, jo ir droši un vienkārši paņēmieni, kā kļūt par īstu vientuļo ērgli, kuru visi respektēs, un metīs jums lielu līkumu. Var arī gadīties, ka tādu pat efektu izdosies panākt nevilšus, ja bieži rīkosieties, kā minēts tālāk.

1. Nokavēt ir normāli - ja esat sarunājuši tee time pusdienlaikā, respektējiet to, un tieši šajā laikā novietojiet auto kluba stāvvietā. Spēles partneri taču nebūs tik neiejūtīgi, lai liegtu jums pirms starta nedaudz iesildīties.

2. Steiga nedaiļo golferi - uz kārtējo tee dodieties tikai tad, kad jums kāds to būs atgādinājis. Pirms spert izšķirošo soli, padomājiet, vai izvēlētā bumbiņa būs īstā, un labāk somā pameklēt kādu citu. Ja laukumā neviens nav jums pagājis garām, tā ir droša zīme, ka pārāk steidzaties. Ja uz grīna jums jāsit pēdējam, zāliena reljefu sāciet pētīt tikai pēc tam, kad pienākusi jūsu kārta veikt ripinājumu. Pēc tam ieteicams blakus bumbiņai vienmēr pāris minūtes veikt izmēģinājuma vēzienus. Neatkāpieties no principa arī tad, ja tas būs šajā bedrītē 12.sitiens.

3. Esiet dzirdams - ja kāds veic sitienu, nekautrējieties viņam ko pajautāt. Noteikti ieteicams tobrīd arī skaļi rakāties somā. Kolēģi taču būs divtik priecīgi, ja šādā situācijā viņiem izdosies veiksmīgs sitiens. Atcerieties, ka cīņai jums ir dotas ne tikai nūjas, bet arī mobilais tālrunis. Nevajag kautrēties to izmantot ik brīdi, kad kaut kas ienāk prātā.

4. Netēlojiet sālsstabu - brīdī, kad kāds izdara ripinājumu, pastaigājiet pa grīnu. Ieteicams to darīt tā, lai ripinātājs jūs redzētu vismaz ar acs kaktiņu.

5. Esiet principiāls - ja ko līdzīgu atļaujas kāds no citiem spēlētājiem, nekavējoties uzstājiet uz šādas rīcības nepieļaujamību. Pats sitiet tikai tad, kad visi beidzot respektē golfa kodeksu. Uzmaniet, lai rezultāta uzskaitē nebūtu nekādu blēdību, it īpaši situācijās, kad varētu pacīnīties par divu soda sitienu piešķiršanu pretiniekam. Savu nekļūdīgumu un skaitīt prasmi aizstāviet visiem iespējamajiem līdzekļiem. Ja neapdomīgi esat atzinis savu kļūdu, nekad neatvainojieties.

6. Neesiet izšķērdīgs - ja spēlējat uz naudu, nekad nemaksājiet uzreiz. Taču noteikti apsoliet to izdarīt kaut kad vēlāk. Ja pastāv risks zaudēt derībās likto summu, vēlreiz apdomājiet, vai jūsu rezultāts bedrītē tiešām bija astoņi, nevis seši sitieni.

7. Izpalīdzība ir tikums - vienmēr dariet zināmu savu viedokli, kāda nūja katram būtu visnoderīgākā viņa pozīcijā. Norādiet uz viltīgām laukuma vietām, ko jūsu partneri noteikti nav pamanījuši. Atgādiniet partneriem par viņiem tipiskām kļūdām sitienā. Ja kādam kas neizdodas, neizmirstiet norādīt, kas būtu darāms, lai nākamo reizi veiktos labāk.

8. Esiet patiess - ja neveicas, nav ko tēlot ģimnāzisti. Dūšīgi izlamājieties, un vismaz pāris reizes labi tālu aizlidiniet nūju. Lielākam efektam ieteicams likt partneriem saprast, ka ne jau jūs pats esat vainīgs pie visām likstām, jo šādā kompānijā tās ir tikai loģiskas sekas.

9. Uzturiet spēkā godīgas cīņas principu - ja neveicas jums, būs tikai taisnīgi, ja arī citiem šī nebūs labākā diena.

10. Lepojieties ar sevi - pēc uzvaras skaļi apspriediet spēli tajās bedrītēs, kur jūsu partnerim nogājis galīgi greizi. Pastāstiet visiem, ka noteikti būtu spēlējis uz naudu, ja vien kāds no jums neatkarīgs apstāklis nebūtu to izjaucis.

 

Pēdējās izmaiņas , 18.02.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē