Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Noteikumu līkločos

Mača spēlē spēlētājs A paceļ savu bumbiņu identificēšanai, iepriekš savu nodomu nedarot zināmu savam pretiniekam B. Ne A, ne B nezināja, ka par šādu rīcību pienākas sods, un turpināja spēli. Vai sacensību komitejai būtu jādiskvalificē A un B par vienošanos neievērot noteikumus?

Nē. Tā kā spēlētāji nezināja, ka šādā situācijā pienākas sods, viņi nevarēja vienoties par noteikumu neievērošanu.

Divi golferi mača spēlē vienojas, ka līdz ar bumbiņas nonākšanu noteiktā attālumā no bedrītes nākamais ripinājums automātiski uzskatāms par pēdējo, un bedrītes izspēli var neturpināt. Vai par šādu pieeju soda?

Jā. Spēlētāji pārkāpj noteikumu punktu 1-1, un pēc punkta 1-3 ir diskvalificējami.

Mača spēlē golfera A bumbiņa apstājas uz ceļa ar mākslīgu segumu. Nezinot, vai ceļš ir laukuma dabiska sastāvdaļa, un spēle jāturpina no vietas, kur bumbiņa palikusi, vai arī to atbilstoši noteikumiem var nomest blakus ceļam, spēlētāji vienojas par otro variantu. Pirms nākamās bedrītes izspēles B atklāj, ka sacensību komiteja ceļu ir pasludinājusi par laukuma daļu. B pieprasa golferim A ieskaitīt zaudētu bedrīti. Vai pamatoti?

Komitejai nav jāizskata šāda prasība. Tā kā abi spēlētāji vienojās par A tiesībām bumbiņu nomest, apelācijai nav pamata.

Abi pretinieki vienojas, ka viens otram uz ripināšanas līnijām salabos apavu dzelkšņu atstātās pēdas. Vai tas ir noteikumu pārkāpums?

Jā. Abus spēlētājus jādiskvalificē par noteikumu neievērošanu – ripināšanas līnijas neaizskaramību.

Mača spēlē pirms 2.bedrītes izspēles viens no golferiem pamana, ka viņa somā ir 15 nūjas. Taču viņa pretinieks nepieprasa sodu. Lieko nūju pasludina par nespēlējamu un mačs turpinās. Komiteja nolemj abus golferus diskvalificēt. Vai pamatoti?

Jā. Abi spēlētāji vienojās par noteikumu pārkāpuma neievērošanu, tādēļ diskvalifikācija ir vietā.

Mača spēlei jānotiek pēc foursome noteikumiem, taču četrinieks izspēli sāk pēc four-ball noteikumiem. Kļūdu pamana tikai pēc 9.bedrītes izspēles. Ko darīt?

Ir nepieņemami izvēlēties citu spēles formātu nekā paredz sacensību nolikums. Ja ir iespēja, izspēli atkārto. Ja tas prasa pārāk daudz laika, un kavē sacensību norisi, abām komandām ieskaitāms zaudējums, ja vien kāda puse neatzīst sevi par uzvarētu. Ja neatbilstošs formāts izspēlēts ar nodomu, spēlētājus jādiskvalificē.

Spēlētājam A gandrīz trāpa kāda no nākošās spēlētāju grupas sistā bumbiņa. Sadusmotais A šo bumbiņu aizsit atpakaļ. Vai A jāsoda?

A pienākas divu sitienu sods, vai zaudēta bedrīte mača spēlē.

Bumbiņa apstājas nātrēs. Vai to var uzskatīt par “bīstamu situāciju” tāpat kā gadījumā, ja bumbiņa paliek bīstami tuvu čūskai vai draudīgu insektu midzenim?

Nē. Noteikumu punkts par “bīstamu situāciju” attiecas tikai uz notikumu pavērsieniem, kas laukumā iepriekš nav paredzami. Iepriekš minētajā gadījumā izspēle jāturpina no bumbiņas atrašanās vietas, vai arī bumbiņa jāpasludina par nespēlējamu, un tālāk jārīkojas pēc noteikumiem.

Pēdējās izmaiņas , 18.03.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē