Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Pēc Ēģiptes uz Spāniju

Šogad golferi var tikai notraukt putekļus no citus gadus izcīnītajiem Lieldienu kausiem, kā arī cerēt, ka klimatisko pārbaudījumu limits tūlīt būs izsmelts vai visai sezonai. Tikmēr jāpriecājas par tiem, kam izdevies izbrīvēt laiku, un uzspēlēt citur. Pēc nedēļu Ēģiptē ilgušiem treniņiem Latvijas ziemā atgriezās trīs juniores - Laura Jansone, Krista un Māra Puisītes.

Lai gan saule beidzot uzsmaidījusi golferiem arī šaipusē, izskatās, ka ir jau nedaudz par vēlu, un nākamo reizi meitenēm tik un tā vēl nāksies spēlēt ārzemēs. Sezonas pirmie mači solās būt nopietni - 13.aprīlī sāksies Spānijas starptautiskais čempionāts juniorēm, un uz Malagu jādodas savlaicīgi.

Tuvojoties Latvijas golfa sezonas sākumam, daudz kas cits kļūst mazsvarīgs, tomēr junioru vecumā jārēķinās, ka šis tas vēl ir darāms arī skolā. Uz Spāniju spēlētājas gatavojas braukt laicīgi, lai vismaz pāris dienas varētu iejusties dienvidu pavasarī. Oficiālā treniņu diena būs 12.aprīlī.

Turnīra pirmās divas dienas būs sitienu spēle. Pēc 36 bedrītēs sasniegtajiem rezultātiem noteiks 16 labākās golferes, kuras divu nākamo dienu laikā noskaidros uzvarētāju match-play formātā. Vēl 16 nākamās labākās spēlētājas match-play spēlē cīnīsies par gandarījuma balvu. Ja veiksme no Latvijas golferēm nenovērsīsies, labākā no viņām varētu pacīnīties par vietu otrajā sešpadsmitniekā, uzskata Lauras tēvs Vilmārs Jansons.

Papildus cīņa ritēs par Nāciju kausu, tiesa rīkotāji atgādina, ka Spānijas Karaliskā golfa federācija balvas šajā ieskaitē pasniegs tikai tad, ja startēs vismaz piecas dažādu valstu komandas. Katrā komandā var būt divas vai trīs spēlētājas. Komandas rezultātā summēs turnīra pirmajās divās dienās divu labāko spēlētāju uzrādītos rezultātus.

Individuālajā vērtējumā balvas tiks spēlētājām, kuras aizkļūs vismaz līdz match-play pusfinālam, kā arī gandarījuma turnīra uzvarētājai.

Handikapa limits startam turnīrā ir 15,4, taču organizatori noteikuši, ka sacensībām pieņems tikai 90 pieteikumus. Sagaidāms, ka latvietēm nebūs viegli cīnīties ar gados vecākām pretiniecēm, jo turnīrā var spēlēt ikviena 1984.gadā dzimusi vai jaunāka golfere. Nopietnā konkurencē tad arī būs redzams, uz kādu rezultātu sezonas sākumā mūsu juniores ir gatavas.

Visiem golferiem un viņu draugiem Golfs.lv novēl priecīgas Lieldienas, kuras vēl jaukākas darīs apziņa, ka jau pēc pāris nedēļām golfa laukumos varēs satikt sen neredzētus, bet sirdij tuvus ļaudis!

Pēdējās izmaiņas , 25.03.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē