Arhīvs
2. Maijs, 2024. Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds, Laris
Pāru kaujas
rezultâti

Senioru "Open" ar Eiropas iedvesmu

Atklātais senioru čempionāts Latvijas golfā ir noturīga tradīcija, taču pēc zināma mulsuma pārvarēšanas un Eiropas pieredzes iedvesmoti organizatori šogad pirmo reizi par uzvarētāju titulu ļaus cīnīties arī dāmām. Rīkotāji ir pārliecināti, ka turnīrs ir pietiekami nopietns, lai "Viesturos" pulcētu pieredzējušas dāmas, kas dzīvi nevērtē pēc cipariem pasē, un goda pjedestāls tukšs nepalikšot.

No tā, kādu atsaucību gūs piedāvājums par senioru lauriem cīnīties arī citu valstu golferiem, būs atkarīga apbalvošanas sistēma, pastāstīja sacensību rīkotāju pārstāvis Gunārs Pīlādzis. Ja pirmajā trijniekā būs kāds viesis no ārzemēm, atsevišķi tiks apbalvoti laureāti Latvijas spēlētāju ieskaitē.

Pēc Eiropas parauga noteikts arī minimālais vecuma cenzs dalībai čempionātā - startam drīkst pieteikties par 55 gadiem vecāki kungi, un dāmas pēc piecu gadu desmitu jubilejas. Pieteikties mačiem var līdz 17.jūnijam.

Pīlādzis rēķinās, ka dāmu konkurencē varētu spēlēt vismaz četras golferes, savukārt kungiem tāpat kā pērn uz tee varētu stāties ap diviem desmitiem senioru. Iespējams, ka papildinājumu spēlētāju rindās vēl sagādās dienu iepriekš "Ozo Golf Club" paredzētais Pasaules latviešu "Open", kas varētu pulcēt retāk šīspuses golfa laukumos redzamus ļaudis. Nebūs pārsteigums, ja ieradīsies vēl kāds viesis no kaimiņvalstīm.

Dalības maksa Senioru čempionātā ir par pieciem latiem lielāka nekā ierasti, kas esot skaidrojams ar federācijas organizatoriskiem izdevumiem šāda oficiāla turnīra sarīkošanā.

Latvijas Atklātais Senioru Amatieru čempionāts
 
SACENSĪBU NOLIKUMS

1.      Vadība
Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina LGF apstiprināta LR Senioru Čempionāta sacensību orgkomiteja. Sacensību galvenais tiesnesis Valdis Liepiņš.

2.      Sacensību vieta un laiks
Sacensības notiek Golfa laukumā Viesturi  2005.gada 19.jūnijā.

3.      Dalībnieki

3.1. Sacensības notiek dāmu un kungu konkurencē (spēlētāji: dāmas - virs 50 gadiem, kungi vecāki par 55 gadiem sacensību dienā).

3.2. Maksimālais dalībnieku skaits – 72.

3.3. Spēlētājiem 2005.gada HCP kartes obligātas.

4.      Sacensību formāts un noteikumi

4.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, golfa laukuma "Viesturi" vietējiem noteikumiem un LGF Reitinga Sacensību Noteikumiem.

4.2. Sitienu spēle 18 bedres. Dāmas spēlē no sarkanajām, kungi spēlē no dzeltenajām izsitienu vietām. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, izspēlē “pēkšņās nāves” pārspēli. Pārspēle notiek uz 9.bedrītes, ja uzvarētājs netiek noteikts, izspēle tiek atkārtota uz 9.bedrītes u.t.t.

4.3. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.

4.4. Bumbiņu marķēšana obligāta.

5.      Pieteikšanās un izloze

5.1. Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 17.06.2005. plkst.17.00 Golfa laukuma Viesturi recepcijā vai pa e-pastu sandra.golfs@parks.lv. Pieteikuma forma www.lgf.lv

5.2. Izloze notiek pamatojoties uz spēlētāju HCP, par kritēriju nosakot grupas HCP.

5.3. Izloze ir atklāta un galīga, un tā  notiek 17.06.2005. plkst. 19.00.

6.      Starta laiki

6.1. Starts notiks saskaņā ar izlozi.

6.2. Reģistrācija ne vēlāk kā 30 minūtes pirms starta.

6.3. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu.

7.      Dalības maksa.

Sacensību dalības maksa katram spēlētājam ir 15,- Ls.

Pusdienas dalības maksā ir ietvertas.

8.      Apbalvošana.

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņem Latvijas Golfa Federācijas goda rakstus un balvas.

Sacensību orgkomiteja

Pēdējās izmaiņas , 02.06.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē