Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Piektais tituls un vēsturisks rekords

Latvijas amatieru čempiones titulu nule kā piekto gadu pēc kārtas izcīnīja Anna Diāna Švanka, kam nedēļas nogalē "Ozo" laukumā aizvadītais turnīrs vairāku iemeslu dēļ izvērtās īpašs. Pirmo reizi turnīra vēsturē uzvarētāja sasniedza rezultātu zem PAR, turklāt čempione pirmo reizi spēlēja kā ASV augstskolas absolvente, līdz ar to Latvijas amatieru golfa līderi jau drīzumā gaida jauni izaicinājumi.

Čempione trīs dienu summā nospēlēja ar -1 zem PAR (75-71-69), kas nacionālajā amatieru čempionātā iepriekš nebija izdevies nevienai uzvarētājai, savukārt vīriešiem šāds izaicinājums arvien ir nepārvarēts. Otro vietu ieguva Katrīna Gustafssone, atpaliekot 20 sitienus, tomēr uzvarētāja atzīst, ka ar konkurentēm bija nopietni jārēķinās, turklāt ilgāks laiks bez sacensību prakses pārliecību par sevi nevairoja.

Saprotams, ka Annas mērķis bija aizstāvēt čempiones titulu, taču tikpat svarīgi līderei bija labi nospēlēt. Kopš ASV studentu sezonas noslēguma Anna mēnesi turnīros nespēlēja un "Ozo" laukums arī vairs nebija tik ierasts. Rezultāts gan runā pats par sevi un ar paveikto Anna bija apmierināta, lai gan pasmej, ka teicami sarīkotajā turnīrā daži spēles pārsteigumi pašai tomēr neizpalika.

Čempionāta pirmā diena golferu prasmes pārbaudīja ar pamatīgu vēju pūtienu. Arī Annai pirmais raunds sagādāja rezultātu kartītē lielākos plusus (+3), tomēr paspēlēties ar vēju viņai patīk, jo ir interesanti izkalkulēt pareizāko sitienu un pacensties to precīzi izpildīt. 

Par nākotnes gaitām pieckārtējā čempione būs gatava runāt vasaras beigās, bet līdz tam nevēlas pārsteidzīgi apcerēt nenotikušas lietas. Taču skaidrs ir tas, ka Anna paliks Latvijā un grib nopietni palikt arī golfā. Uzvarētāja uzsvēra, ka izglītība vienmēr ir svarīga, tomēr pašlaik viņa vairāk koncentrējas golfam, lai sportā nezustu motivācija. Vasaras gaitā Anna arī izvērtēs, kā turpmāk organizēt profesionālus padomus treniņu darbā, jo līdz šim palīdzēja Kembpela universitātes komandas treneri.

Četrus gadus ASV universitātē Anna raksturo kā ļoti nozīmīgu laiku, kas viņu izmainīja kā spēlētāju un golfā deva ļoti daudz, sniedzot gan neizmērojamu pieredzi, gan izglītību. Turklāt tā ir ne tikai profesionāla izaugsme, bet arī pamatīga dzīves pieredze. Lai gan šķiet, ka mūsdienu komunikāciju laikmetā neatkarīgi no ģeogrāfiskajām koordinātēm viss ir tepat blakus, ASV austrumkrasta septiņu stundu laika starpība ar Latviju dzīvi pamatīgi izmaina, ietekmē saziņu ar ģimeni un draugiem.

Par savu vietu ASV ir ļoti jācīnās un tas nepavisam nav viegli, turklāt jāapzinās, ka tu tur paliec vienatnē, atzina Latvijas čempione. Lai arī uz vietas Amerikā veidojas jaunas draudzīgas attiecības, ir jārēķinās, ka jāšķiras no ļoti daudz kā šajā krastā palikušā. 

Golfa jomā Anna viņā krastā bagātinājās no daudzveidības augstskolas golfa komandā, jo katras valsts pārstāvjiem ir sava specifika. Piemēram, zviedri pēc strikti iemācītās vēziena tehnikas visi ir vienādi, no viņiem varēja tehnikas lietas pieslīpēt, paskaidroja golfere. Savukārt Campbell universitātes komandā spēlējušais taizemietis katru sitienu iegriezis, un arī no viņa varēja apgūt interesantas lietas. Viss kopā deva daudz dažādu skatupunktu uz golfu, turklāt arī augstskolas komandas treneris, kurš savulaik bija ASV labākais juniors, spēja iedomāties visneticamākos spēles risinājumus un viņa redzējums atšķiras no Eiropā pierastā. 

Anna uzsver, ka jāprot golfā no katra jāpaņem visu labāko, bet pašam arī jāspēj izfiltrēt noderīgā informācija, jo, mēģinot savā spēlē asimilēt pilnīgi visu, iestātos pilnīgs sajukums. 

Uz golfu Anna pašlaik vairāk skatās profesionālā virzienā un sagaida, ka līdz septembrim būs skaidra lietu virzība. Ja jūlijs nacionālās amatieru čempiones sacensību kalendārā ir tukšs, tad augustā gaidāmi turnīri trīs nedēļas pēc kārtas. Anna stiprinās Latvijas izlasi Eiropas komandu čempionāta sākuma līmeņa jeb "Team Shield" turnīrā, uzreiz pēc tam ieplānots spēlēt Zviedrijā Dāmu Eiropas tūres fārmtūres sacensībās, kam sekos "Latvian Open".

Vasarā Anna gan trenēsies pati, gan trenēs bērnus Rīgas Golfa skolā. Pēc gada redzēsim, vai pašreizējā čempione pretendēs uz sesto amatieru titulu. Ja profesionālā karjera jau laicīgi iegrozīsies vēlamajā gultnē, Annas iesildītā vieta amatieru tronī nākamgad būs brīva. Bet pašlaik uzvarētāja vēl izbauda savu triumfu. Anna neslēpj - par uzvarām piecos valsts amatieru čempionātos pēc kārtas ir neviltots prieks.

Pēdējās izmaiņas , 02.07.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē