Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

46.vietā Latvijā

Golfs Latvijā ir 46. populārākais sporta veids, aprēķināts trešdien publicētā sporta mārketinga pētījumā. Tā autori mediju aģentūra "Mindshare" 55 sporta veidu popularitāti izskaitļojuši vairākās kategorijās, un vieta piektā desmita vidū ir vidējais rādītājs.

Kopš iepriekšējā analoģiskā pētījuma, kas tika publicēts pirms diviem gadiem, golfa kopējā pozīcija rangā ir būtiski pazeminājusies, jo aizpērn tika ieņemta 35.vieta. 

Golfs ieņem 44.vietu aktīvās līdzdalības rangā (iepriekšējā rangā 40.vietu), bet pasīvās līdzdalības rādītājs mazliet uzlabojies, sasniedzot 37.vietu (iepriekš 38.). Vispieticīgāk novērtēts auditorijas lielums, golfu iekļaujot 30 sporta veidu vidū, kam tas ir visniecīgākais. Savukārt, pēc statistikas rādītājiem, golfam atvēlēta 41.vieta.

Aktīvā līdzdalība nozīmē dalību sporta veidā pēdējā gada laikā, bet pasīvo dalību raksturo sekošana līdzi TV pārraidēs, mediju informācijas patērēšana vai sacensību apmeklēšana klātienē. Auditorijas indekss noteikts pēc TV skatītāju un interneta resursu lietotāju skaita, turpretim statistikas indekss mērīts pēc sportistu skaita, jauniešu skaita, piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem un sacensību skaita Latvijā.

Pēc aptaujas datiem, populārākais sporta veids Latvijā ir futbols, kam pirmajā trijniekā absolūtajā vērtējumā seko basketbols un vieglatlētika. Savukārt pēc pašu dalībnieku iesaistīšanās ranga virsotnē ir vieglatlētika, bet pasīvā ieinteresētība un auditorija vislielākā ir hokejam. 

Plašāku informāciju par izmantoto metodoloģiju rīkotāji nesniedz, vien norāda, ka pētījumā izmantoti Latvijas iedzīvotāju aptaujas, Kantar TNS, Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Sporta federāciju padomes un portālu delfi.lv un tvnet.lv apkopotie dati.

Pētījums par sporta veidu POPULARITĀTI

Pēdējās izmaiņas , 12.12.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē