Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Svētki Eiropai

Mājinieku triumfs vienmēr nodrošina īpašu gaisotni, tomēr Eiropas komandas pārliecinošā uzvara Ryder kausa izcīņā bija tikai medaļas viena puse. Lai arī pietušēti un politkorekti, iepriekš bija dzirdamas bažas, vai Eiropas komandas mačam vajadzēja izvēlēties laukumu Francijā. Bažas nepiepildījās ne par viena "Le Golf National" laukuma zāles stiebriņa tiesu.

Organizatori mača noslēgumā varēja gavilēt tikpat līksmi, kā kapteiņa Thomas Bjorn komanda, kas amerikāņus pieveica ar graujošu 17,5:10,5 rezultātu. Bijušās izgāztuves vietā netālu no Versaļas pils pirms 30 gadiem izveidotajā laukumā sacensību nedēļā pabija ceturtdaļmiljons skatītāju no dažādām pasaules daļām. 

Pirmo reizi Ryder kausa ieguvējus noteica Francijā, un rīkotāji saņēma visaugstāko novērtējumu arī no zaudētājiem. Laukums bija lielisks ne tikai ar izciliem fērvejiem, kuplu rafu un izaicinošiem ūdeņiem, bet arī izcili pateicīgs skatītājiem. Stadiona tipa laukums - tā tika raksturota cīņu norises vieta, kur bedrītes izvietotas dziļākās ieplakās, bet starp tām skatītāji var pārvietoties kā pa kalnu grēdām, no stratēģiskām pozīcijām bez izkustēšanās no vietas vienlaicīgi redzot, kas notiek uz vairākiem grīniem un izsitiena vietās. Savukārt 18 gigantiski ekrāni katram nodrošināja iespēju pilnīgi neko nepalaist garām. 

"Le Golf National" ģenerāldirektora Paul Armitage solījumam nodošināt labāko skatuvi Ryder kausa izcīņai palīdzēja arī saulainā nedēļas nogale. Īpaši Ryder kausa izcīņai raksturīgi skaļajā un krāšņajā noskaņā netrūka ne Islandes futbolistu un viņu fanu izpildījumā popularitāti ieguvušās plaukšķināšanas, ne īpašās sajūtas, ko sniedz pirmais sitiens no tee 7000 skatītāju tribīnes priekšā.

Pirmo reizi ASV komandā spēlējušais Tony Finau atzina, ka neko tādu nebija piedzīvojis, un sajūtas bija kā amerikāņu futbola spēlē Amerikā. Arī ASV kapteinis Jim Furyk sacīja, ka labāka mača norises vieta nav iespējama. 

Lai gan golfs Francijā nav vispopulārāko sporta veidu vidū, gandrīz pusi biļešu izpirka mājinieki, kam visi savējie bija eiropieši, jo komandā neviens francūzis netika iekļauts. Ja nu turnīrs radīja kādus jautājumus, tad vienīgi par to, vai nākamreiz Eiropā izdosies latiņu noturēt tikpat augstā līmenī. Amerikāņi pēc diviem gadiem lūkos revanšu "Whistling Straits" laukumā Viskonsinā, bet vēl divus gadus vēlāk pasaulē populārākais golfa notikums risināsies Romā. 

Ryder kausa REZULTĀTI 

Pēdējās izmaiņas , 01.10.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē