Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Dāmas no Somijas ar uzvaru

Pēc divu gadu pārtraukuma Dāmu kluba komanda atkal guvusi uzvaru tradicionālajā "Ladies Fellowship" turnīrā Somijā. No triju valstu sacīkstes šoreiz bija izkritušas igaunietes, tomēr tas nenozīmē, ka uzvara būtu nākusi pati no sevis. Somiem golfa sezona tikai tagad sākas pa īstam, un Mesilas laukums pirmajā īsti vasarīgajā nedēļas nogalē bija pamatīgi noslogots.

Šoreiz Dāmu kluba spēlētājas braucienu uz ziemeļzemi vairāk uzskatīja par sportisku pasākumu, tādēļ no dzīves patīkamākajām pusēm baudīšanai bija atstāts golfs. Vai nu visas dāmas to gribēja, vai nē, bet dienas režīms izvērtās sportisks, laicīgi dodoties pie miera, un atsakoties no iepazīšanās ar somu naktsdzīvi.

Dāmu komandā spēlēja tās ilglaicīgākā dalībniece Daiga Puisīte, Vineta Ruka, Ineta Krodere-Imša, Aija Krištopane, Kristīne Marksa un Baiba Bērziņa, kā arī Inese Liepiņa, kura golfs.lv pastāstīja par somu zemē piedzīvoto. Tā kā vasara tomēr nenozīmē automātisku visu darbu atcelšanu, mājās nācās palikt kluba prezidentei Ingrīdai Pīlādzei. Līdz ar to arī šogad latvietes cīnījās nepilnā sastāvā, jo vieta komandā bija paredzēta astoņām golferēm.

Sestdien pirmajā sacensību dienā risinājās komandu turnīrs. Katrā no 53 komandām cīnījās pa divām spēlētājām, un kā noprotams, Somijai bija iespaidīgs skaitliskais pārsvars. Stableford spēlē labākās no latvietēm bija Puisīte un Imša, savācot 37 punktus un ieņemot 21.vietu. Tikpat punktu guva Liepiņa un Marksa, tomēr sliktāka handikapa dēļ tika ierindotas zemāk.

Nākamajā dienā jau notika īstās klubu cīņas, kur visveiksmīgākās no viešņām bija Ruka un Krištopane, pirmajā trijniekā mājiniecēm atstājot tikai vienu, lai arī viscienījamāko vietu. Saskaitot individuālos rezultātus kopvērtējumā, kļuva skaidrs, ka uzvara šoreiz pienākas Latvijas dāmu komandai.

Tas, ka Somija tomēr ir tuvāk ziemeļpolam, bija skaidri saskatāms pēc pavasarīgajiem grīniem. Taču tas dāmām neizbojāja iespaidu par laukumu kopumā, atzina Liepiņa. Mesilā golferiem bieži vien nākas krustot takas ar dažādām četrkājainām dzīvām radībām, piemēram medībās izgājušu lapsu.

Lielas saviesīgās daļas turnīrā nebija, tomēr pusdienas ar "Messila Golf Club" dāmām, protams, neizpalika.

Somietes pieņēma uzaicinājumu 9.jūlijā spēlēt "Ozo Golf Club" Latvijas Sieviešu golfa kluba (LSGK) "Open", tā kā starptautisks skanējums turnīram jau varētu būt nodrošināts.

Pēdējās izmaiņas , 21.06.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē