Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Grāvers un Kivičs atklājas golfā

„Jumpravas” un „Z-Scars” mūziķi var veiksmīgi darboties ne tikai sev ierastākajā lauciņā, bet arī gūt panākumus uz daudz lielākās golfa skatuves. Otrdien „Viesturos” notikušajā „Platforma rekords” golfa kausa izcīņā uzvarēja komanda, kurā spēlēja Aigars Grāvers un Aija Strazdiņa no „Jumpravas”, bet „Z-Scars” pārstāvēja Andris Kivičs.

 

Turnīrā spēlēja daudzi populāri Latvijas mūziķi un ierakstu kompāniju darbinieki, kam golfa laukumā labāk palīdzēja iejusties Mediju kluba biedri. Turnīrs, kurā sportiskais azarts bija apvienots ar relaksējošu izklaidi, notika jau ceturto gadu pēc kārtas.

 

Cīņās iesaistījās 37 dalībnieki, kuru vidū vēl bija mūziķi no citām populārām grupām „The Hobos”, „re:public”, „Finx”, „Autobuss debesīs”, „Gain Fast”, AK-69, Jānis Stībelis, Ladybird, kā arī bijušais grupas „Prāta Vētras menedžeris Aldis Hofmanis, Agris Semēvics,  un citi.

 

Gūt pirmo vietu komandai, kas spēlēja Arda Marksa („E-Forma”) aizbildniecībā, ļāva deviņās bedrītēs veiktie 40 sitieni. Kā jau komandu cīņā, tika spēlēta labākā bumba. Pēc komandas biedru atzinuma uzvarētājiem īpaši izcēlās Grāvers, kura sitieni dažkārt varbūt neatbilda klasiskai golfa teorijai, taču rezultāts bieži vien pārsteidza visus.

 

Savukārt Kiviča atziņa bija tāda – „ja grib vinnēt, tad galvenais – nevajag gribēt iesist bumbiņu uzreiz bedrītē.”

 

Otro vietu sīvā cīņā pēc piecām pārspēlēm pie un uz 9.bedrītes grīna izcīnīja Ladybird, Kārlis Auzāns („Autobuss debesīs” un „Melo M”) ar Gata Šļūkas („Latvijas Avīze”) palīdzību. Savukārt godpilnajā trešajā vietā palika Oskars Mustermanis (AK – 69), Toms Veismanis („Z - Scars”), Katrīna Liepiņa („Platforma Records”) un Kristaps Baņķis („Latvijas Avīze”).

 

Kā jau tika paredzēts, „asiņainas” cīņas laukumā izpalika, taču daudzi mūziķi bija patīkami izbrīnīti par atklāsmi, ka golfs izrādās nav nekāda „ripināšanas spēle”. Lai arī ne pārāk bieži, tomēr šad tad iesācējiem kāds sitiens izdevās, un pēc tiem jau sekoja jautājumi par to, cik tad īsti izmaksā spēlēt golfu, un kas būtu galvenais, sperot pirmos soļus.

 

Apbalvošanas ceremonija notika klubā „Kaļķu vārti”, kur uzvarētāji saņēma tādu „Martini” pudeli, ar kādu atturīgāka dzīvesveida piekritējiem pietiktu līdz golfa sezonas noslēgumam. Visi laureāti arī varēs spodrināt vokālo meistarību latviešu karaokes DVD pavadījumā.

Mūziķu turnīrs prasīja nopietnu devu pacietības no pārējiem golferiem, kam liktens bija lēmis vienlaikus atrasties laukumā. Taču savstarpējās attiecības balstījās uz mierīgas līdzāspastāvēšanās pamatiem un apziņu, ka šāds radošs stāvoklis ar viegla haosa pazīmēm ir tikai mirkļa improvizācija, kas var veicināt spēles atpazīstamību masu medijos.

Pēdējās izmaiņas , 22.06.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē