Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Ar skatu uz Parīzi un LA

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomiteja trešdien apstiprināja 2024. gada olimpisko spēļu rīkošanas tiesību piešķiršanu Parīzei un 2028. gada olimpiādes sarīkošanu Losandželosā. Oficiāli zīmogs vēl nav uzspiests, tomēr sagaidāms, ka olimpiskās medaļas abās rīkotājpilsētās tiks sadalītas arī golfā.

Pēc atgriešanās 2016.gada Rio olimpiskajās spēlēs golfam ir garantēta vieta sacensību programmā arī 2020.gadā Tokijā. Savukārt šogad jūnijā SOK izpildkomiteja rosināja golfu tāpat kā 27 citus sporta veidus iekļaut 2024.gada spēļu programmā. Sagaidāms, ka ierosinājums tiks atbalstīts šonedēļ SOK sesijā Peru galvaspilsētā Limā.

Parīzieši olimpiskās golfa sacensības plāno uzņemt "Le Golf National" laukumā, kur nākamgad risināsies Ryder kausa izcīņa. Savukārt Losandželosa raugās uz "Riviera Country Club", kas ik gadu uzņem ASV PGA tūres posmu "Genesis Open".

Īpaši labā formā olimpisko spēļu sistēma pašlaik gan nav, ko apliecina Parīzes un Losandželosas vientuļā kandidēšana uz spēļu uzņemšanu. Citi sākotnējie pretendenti atteicās, bažījoties par milzu izmaksām un nepietiekamu sabiedrības atbalstu.

Pēdējās izmaiņas , 14.09.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē