Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Čempioni "Viesturos"

Ne vienam vien GK "Viesturu" čempionāta dalībniekam svētdien uzvirmoja nostaļģiskas atmiņas par senākiem laimības laikiem, tomēr zāle bija gana zaļa arī šoreiz, un uzvarētāji absolūtajā konkurencē parūpējās, lai vēstures hronikās tiktu ierakstīti Latvijas senākā golfa kluba cienīgi rezultāti.

Pēc vairāk nekā nedēļu ilgām brīvdienām spēkā pieņēmušies bija "Viesturu" grīni, sijājošs lietutiņš tikai čempionāta sākumā uz brīdi noskaloja putekļus no golferu lietussargiem un nekādas stihijas neapdraudēja spēlētāju izredzes uz labiem rezultātiem. Tā kā čempionāts tika izspēlēts klasiskajā sitienu spēles formātā, kompromisi ar rezultātu tablo izpalika, izredzes uz uzvaru atstājot tikai labākajiem.

Kungu konkurencē ar 74 sitieniem jeb +4 virs PAR uzvarēja Edmunds Jansons, kurš šoreiz spēlēja flaitā ar trijiem pro. Čempions apstiprināja seno patiesību, ka meistarīgi flaita kolēģi palīdz tikt pie labāka rezultāta, un tuvāko sāncensi Jan Gustafsson apsteidza par astoņiem sitieniem. Trešo vietu ar 85 sitieniem ieguva Aldis Puisītis.

Savukārt dāmu konkurencē toni noteica jaunās dāmas - Linda Dobele uzvarēja ar 72 sitieniem jeb +2 virs PAR. Lindai "Viesturi" ir mājas laukums, taču ASV studentu mačos un daudzviet pasaulē spēlējusī golfere gadiem ilgi nebija startējusi sacensībās sev labi zināmajos fērvejos. Vēl priecīgāku un mīļāku atgriešanos "Viesturu" turnīros čempionei pavērsa pārliecinoša uzvara. Otro un trešo vietu sadalīja Katrīna Jana Gustafssone (84) un Anna Marksa (86).

Ne tik bieži iespējas satikties turnīru gaisotnē ir profesionāļiem, bet šoreiz "Viesturos" pulcējās trīs kungi ar pro statusu. Uzvarēja "Ozo" pro Artūrs Krukovs - čempions apliecināja, ka ar prieku vismaz reizi gadā uzspēlē "Viesturos", vietā, kur savulaik veidojās Latvijas golfa sabiedrība. "Viesturus" Krukovs raksturoja kā grūtu laukumu, kur ne tikai labi jāizpilda sitieni, bet arī jāpieņem pareizi lēmumi, lai sistu īstajās vietās. Nospēlējis ar +1 virs PAR, Krukovs aiz sevis atstāja Matīsu Mazuti (79) un Guntaru Dobeli (81).

Atsevišķi "Viesturu" kluba biedru konkurencē brangākais balvu guvums bija Puisīšu ģimenei - Aldis Puisītis uzvarēja senioru konkurencē, turpretim kundzēm labākā bija Daiga Puisīte.

Pēdējās izmaiņas , 02.07.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē