Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Juniori attaisno prognozes

Pirmā diena Latvijas Amatieru čempionātā līderu galā pārsteigumus nesagādāja - gan kungu konkurencē, gan dāmām vadošās pozīcijas ieņem junioru izlases spēlētāji. Kungiem sestdien cīņā par izdzīvošanu un tiesībām spēlēt arī trešajā dienā būs jāiesaistās tikai pašam arjegardam, jo, atskaitot citvalstu spēlētājus, kats būs tuvu beigu galam. Savukārt visām dāmām pēc nolikuma sanāk garantēta spēlēšana arī trešajā dienā.

Pirmie rezultāti rāda, ka spēlēšana no baltajiem tee tomēr ir kas cits, un tad tikt pie patīkamiem cipariem rezultātu kartiņā ir jūtami grūtāk. Vislabāk veicās Dāvim Pukstam, kurš finišēja ar 77 sitieniem. Par diviem sitieniem atpaliek Niklass Braathens, kura rezultāts šajā turnīrā gan tiks ņemts vērā reitinga punktu dalīšanā, taču ne amatieru čempionāta ieskaitē.

Tādējādi otrais amatieru čempionāta vērtējumā pēc pirmajām 18 bedrītēm ir Mikus Gavars ar 80 sitieniem. Vēl par vienu sitienu vairāk ir Kārlim Broderam. Rezultāti, kā jau pienākas, ir pietiekami blīvi, lai pēc pirmās dienas ar prognozēm īpaši neaizrautos.

Dāmu konkurencē situācija izskatās nedaudz savādāka, jo jau pirmajā dienā 11 sitienu pārsvaru pār tuvākajām konkurentēm iekrāja Māra Puisīte, kam vienai jāpārstāv visa meiteņu junioru izlase.

Skaitot kopā gan kungus, gan dāmas, Amatieru čempionāta ieskaitē cīņu sāka nepilni astoņi desmiti spēlētāju. Lai gan dalībai turnīrā tika noteikti handikapa limiti, skaidrs, ka par milzu skaitli to nenosaukt. Acīmredzot tāds ir pašreizējais golfa attīstības līmenis, un jācer, ka ar lielāku skaitu golferu varēs rēķināties nākotnē. Iespējams, tādēļ turnīra potenciālie lielsponsori šoreiz līdz atbalsta sniegšanai nenonāca.

LGF ģenerālsekretārs Armands Puče ir pārliecināts, ka nekādas izmaiņas turnīra reglamentā nebūtu devušas būtisku pieaugumu spēlētāju rindās. Jārēķinās, ka vasara visiem nenozīmē automātisku brīvlaiku, un piektdiena mēdz būt darba diena. Mazākais spēlētāju skaits gan nenozīmē, ka par trīs dienu sacensībām kļuvušais turnīrs būtu palicis ne tik vērts. Cīņas tāpat ir gana spraigas, un augstas vietas pašas rokā nedodas.

Turklāt jāņem vērā, ka lielākoties pēc Amatieru čempionāta rezultātiem komplektēs izlasi tradicionālajām mačsacīkstēm pret Lietuvu un Igauniju. Mačam pret lietuviešiem varēs gatavoties pirmo astoņu vietu ieguvēji, bet droša iespēja uzspēlēt ar igauņiem būs četriem labākajiem.

Kuru spēlēšana Amatieru čempionātā nevilina, vai arī trīs dienas golfa šķiet par daudz, svētdien ir aicināti Limbažos Lielezera laukumā piedalīties kārtējā Pļavu golfa asociācijas sezonas posmā. Tā kā laukumā ir tikai trīs bedrītes, starts tiek paildzināts līdz plkst.13, bet pieteikšanās, kaut arī telefoniska, joprojām paliek līdz plkst.10.

Pēdējās izmaiņas , 01.07.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē