Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Cīņā par "Major"

Latvijas profesionāles ir spēlējušas gan LPGA līmenī, gan Dāmu Eiropas tūrē (LET), bet "Major" turnīros sarkanbaltsarkanais karogs pagaidām vēl nav plīvojis. Arī šo mērķi tiecas sasniegt gan Laura Jansone, gan Krista Puisīte, piedaloties sezonas lielāko un prestižāko turnīru kvalifikācijā.

Krista startēja "US Open" reģionālajā kvalifikācijā Kolorādo, kur "Riverdale Dunes" laukumā divu kārtu summā nospēlēja ar -3 zem PAR (70-71), dalot 4.vietu 63 dalībnieču konkurencē. Uz "US Open" tika divas labākās dalībnieces, un Kristu no otrās vietas šķīra divi sitieni. Latvijas golfere piedalījās pārspēlē par iespēju saglabāt rezervistes statusu, tomēr pārāka bija konkurente Lucy Li. Krista ne pirmo reizi nonāca pavisam tuvu spēlēšanai "US Open", bet pietrūka pavisam mazliet.

Savukārt Laura Jansone jūnija pirmajās dienās startēs LET fārmtūres posmā Francijā. "Jabra Ladies Open" ir pulcējis spēcīgu dalībnieču sastāvu, kas varētu šķist pagalam neproporcionāls turnīra 50 000 eiro balvu fondam. Āķis ir iespēja turnīra divām labākajām spēlētājām 120 golferu konkurencē kvalificēties "Evian" čempionātam - gada pēdējam "Major" turnīram, kas septembrī tāpat kā kvalifikācijas posms risināsies "Golf Club de Evian" laukumā.

Pirms "Evian" čempionāta būs vēl divas kvalifikācijas sacensības - LPGA fārmtūres posms no 4. līdz 6.augustam ASV un analoģisks turnīrs jūlija un augusta mijā Dienvidkorejā. Katrā kvalifikācijas turnīrā sadalīs pa divām ceļazīmēm uz "Evian" čempionātu, kas risināsies no 14. līdz 17. septembrim.

Pirms nedaudz vairāk kā nedēļas Krista un Laura satikās LPGA tūres posma kvalifikācijā "Eagle Crest Golf Club" laukumā. Abas Latvijas golferes bija pretendentu vidū, lai arī šoreiz abas ceļazīmes uz pamatsacensībām palika neaizsniegtas. Laura ar +1 dalīja 5.vietu, bet Krista ar +2 finišēja dalītā 12. pozīcijā.

"US Open" reģionālā kvalifikācijas turnīra REZULTĀTI

"Jabra Ladies Open" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 31.05.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē