Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Olimpiski konflikti Japānā

Aizaugošā Rio olimpiskā golfa laukuma liktenis ir palicis tikai tā īpašnieku ziņā, bet nu izrādās, ka ar pozitīvu publicitāti nevar palepoties arī 2020.gada olimpiskā turnīra rīkotāji. Japānā arvien pieņemas spēkā strīds, vai Tokijas olimpiskās sacensības drīkst notikt laukumā, kur sievietēm ikdienā nav līdzvērtīgu tiesību.

Olimpiskajam turnīram izvēlētais "Kasumigaseki Country Club" gan nav dāmām slēgta teritorija, tomēr spēlēt daiļā dzimuma pārstāvēm te ļauts tikai no pirmdienas līdz sestdienai un bez iespējas kļūt par pilntiesīgām kluba biedrēm.

Aicinājumu Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) izvēlēties olimpiskajam turnīram citu laukumu nosūtīja Japānas Golfa padome, kas gan nav sporta veidu valstī pārraugošā organizācija. Padomes priekšsēdētāja Eiko Ohya par olimpiskajiem principiem pretrunā esošu nosauca "Kasumigaseki Country Club" kluba biedru uzņemšanas politiku. 

Padome aicina olimpisko turnīru pārcelt uz "Wakasu Golf Links", kas būs daudz tuvāk sportistu olimpiskajam ciematam, turklāt šis ir publisks laukums, kas ļautu uzsvērt sporta veida pieejamību. 

Olimpisko spēļu rīcības komiteja pagaidām aizstāv "Kasumigaseki Country Club", norādot, ka tas ir uzņēmis augstākā līmeņa sacensības, tostarp Japānas sieviešu "Open" 1999.gadā, kā arī pilnīgi atbilst olimpiskajām prasībām. Organizatori gan sola turpināt analizēt "Kasumigaseki Country Club" biedru uzņemšanas politiku un publisko komunikāciju. 

Savukārt "Kasumigaseki Country Club" ģenerālmenedžeris Hiroshi Imaizumi aģentūrai "Reuters" teica, ka kluba biedru politikā izmaiņas nav plānotas, taču varētu tikt apsvērtas, ja iniciatīvu izrādīs SOK. 

Atkāpšanās no sievietēm nelabvēlīgas kluba biedru politikas gan ir tikai pēdējās desmitgades tendence arī vairākās vēsturiskās golfa vietās. "Royal and Ancient Golf Club of St Andrews" pēc 260 gadus ilgušas darbības tikai 2014.gadā piekrita uzņemt sievietes, bet "US Masters" mājvieta "Augusta National" līdzīgu lēmumu pieņēma 2012.gadā.

Pēdējās izmaiņas , 24.01.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē