Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Tuvāk LPGA tūrei

Dāmu profesionālajā golfā daudz runā par arvien skarbāku konkurenci un augstāku meistarības līmeni, kas nepieciešams, lai iegūtu iespēju spēlēt LPGA tūrē. Ne ar vispārīgiem pieņēmumiem, bet arī skaitļos tas aprakstīts "Symetra" tūres sezonas noslēguma apskatā.

Pirmoreiz "Symetra" tūrē sezonas naudas balvu listē pārsniegta 100 000 dolāru robeža, turklāt tas bijis pa spēkam divām spēlētājām Madelene Sagstrom ($167 064) un Ally McDonald ($110 359). Savukārt pērn pirmo vietu sezonas kopvērtējumā ieguvusī Annie Park šogad ar 68 673 dolāriem būtu tikai desmitā.

Skaidrs, ka lielākas summas sezonas noslēgumā veicina arī finansiāli pievilcīgāki turnīri. Šogad pirmoreiz "Symetra" tūrē bija pieci turnīri, kuros katrā sadalīja pa 200 000 dolāru. 

Šīgada rezultāti apliecina, ka LPGA tūres kartes iegūšanai daudz svarīgāka ir augsta līmeņa stabilitāte, nevis kāds veiksmīgi aizvadīts turnīrs. Tūres 22 turnīros uzvarēja 17 dažādas spēlētājas, bet tikai septiņas no viņām sezonu pabeidza TOP 10 un ieguva LPGA tūres karti. Turklāt Clariss Guce uzvarēja pat divos turnīros, bet palika pirmā aiz svītras 11.vietā.

Tuvinoties LPGA prasībām, arī "Symetra" tūrē sagatavo avien sarežģītākus laukumus, un tieši tādēļ uzvarētāju vidējais rezultāts - 69,7 sitieni raundā - ir mazliet augstāks nekā iepriekš.

"Symetra" tūre kļūst starptautiski arvien pievilcīgāka, kas arī paaugstina panākumu latiņu. Sezonas noslēgumā TOP 10 bija piecu valstu golferes, bet TOP 20 - deviņu valstu spēlētājas gan no Ziemeļamerikas, gan Eiropas un Āzijas, apliecinot globālu sāncensību.

Tātad kļūst arvien sarežģītāk pat noturēties esošajā līmenī, taču ne jau tas ir mērķis golferēm, kuras apņēmušās izcīnīt vietu LPGA tūrē un spēlēt izcilāko meistaru konkurencē. Te var atgādināt, ka Krista Puisīte "Symetra" sezonu pabeidza 45.vietā, bet cīņu par LPGA tūri turpinās kvalifikācijas skolas izšķirošajā posmā, kas novembra beigās startēs Floridā. Krista pārliecinoši pārvarēja otro atlases posmu, no kura tālāk tika 29 valstu 84 golferes.

Pēdējās izmaiņas , 17.11.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē