Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropas atbilde Amerikai

Eiropas tūre šonedēļ paziņoja par finansiāli pievilcīgas vismaz septiņu turnīru "Rolex Series" ieviešanu jau nākamajā sezonā, lai konkurencē ar ASV PGA tūri pamudinātu labākos spēlētājus spēlēt pašu mājās. Nākotnes plāni tūrē ir vēl ambiciozāki.

Nākamajā Eiropas tūres sezonā vairs nebūs "Final Series", taču trim līdzšinējiem šī formāta turnīriem Turkish Airlines Open, the Nedbank Golf Challenge un sezonas noslēguma DP World Tour Championship pievienosies Irish Open, Scottish Open un Italian Open. Katrā no septiņiem "Rolex Series" turnīriem būs vismaz septiņu miljonu dolāru balvu fonds.

Tiks saglabāts arī Race to Dubai jeb faktiski tūres "Order of Merit" naudas listes izskatā.

Eiropas tūres vadītājs Keith Pelley plāno ar finansiāli konkurētspējīgiem turnīriem atturēt Eiropas talantus no došanās pāri okeānam, kā arī piesaistīt ASV PGA tūres spēlētājus. Pelley arī paskaidroja, ka septiņi miljoni dolāru ir minimālā robeža, ko nepieciešams sasniegt augstas turnīra kvalitātes nodrošināšanai.

Ja izdosies visas ieceres, jau 2017.gadā "Rolex Series" varētu būt astoņi vai deviņi turnīri, savukārt 2018.gada sezonā mērķis ir jau 10 šādas sacensības.

Īrijas un Skotijas "Open" pagaidām finansiāli atbalstīs Eiropas tūre un "Rolex", lai nodrošinātu minimāli nepieciešamo balvu fondu. Eiropas tūre arī plāno papildu investīcijas televīzijas un digitālajās platformās, lai piedāvātu jaunas iespējas mārketingā un sponsoru piesaistē.

Eiropas tūre ieviesīs atsevišķu papildu naudas listes rangu, kurā neuzskaitīs "Rolex Series", "Masters", PGA Championship un četros World Golf Championships turnīros nopelnītās balvas. Šī mazā ranga trīs golferi saņems uzaicinājumu spēlēt "Rolex Series", bet 10 labākie sezonas noslēgumā iegūs Eiropas tūres kartes.

Pēdējās izmaiņas , 16.11.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē