Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Nesalaužamie amerikāņi

Pirmo reizi kopš 2008.gada par Ryder kausa ieguvējiem kļuva ASV golferi, kam turnīra pēdējā dienā "Hazeltine Golf Club" laukumā izdevās pārliecinoši noturēt uzvaru mačā pret Eiropu. Svētdien netrūka izcilu individuālo dueļu, tomēr ASV uzvara ar 17:11 bija pārliecinoša, un vietējo fanu pārcentība to daudz neietekmēja.

Eiropiešiem pietrūka precizitātes uz grīniem, un turnīra galotnē Minesotā dominēja mājinieki. Viss kļuva skaidrs, kad Ryan Moore pēdējās trijās bedrītēs apsteidza neveiksmīgu turnīru aizvadījušo Lee Westwood un rezultāts kļuva 15:10. Eiropai neizdevās ceturto reizi pēc kārtas izcīnīt kausu, savukārt ASV izlase Ryder trofeju ieguva tikai otro reizi kopš gadsimtu mijas.

Pēc turnīra daudz runāja par skatītāju uzvedību - laukumā pulcējās apmēram 50 000 fanu, un daļa pārcentās ar pretinieku skaļu nonievāšanu, brīžiem radot nokaitētu atmosfēru. Ziemeļīrs Rory McIlroy solīja, ka noteikti nemudinās Eiropas atbalstītājus sekot sliktākajiem paraugiem, lai nākamajā turnīrā revanšētos par ASV fanu agresīvo izrunāšanos. Savukārt Westwood pēc turnīra žurnālistiem teica, ka ticis saukts tādos vārdos, kādus nebija dzirdējis kopš 12 gadu vecuma, bet Sergio Garcia no faniem uzklausīja atgādinājumus, ka nav vinnējis nevienā "Major" turnīrā.

Tieši Garcia mačs pret Phil Mickelson bija viens no spilgtākajiem turnīra brīžiem. Abi golferi kopā iekrāja 19 bērdijus un cīņu pabeidza ar neizšķirtu, kas nevienam nelika vilties. 

Izcils bija arī McIlroy duelis pret Patrick Reed, kurā amerikānis finišā noturēja vienas uzvarētas bedrītes pārsvaru. Abu pretendentu izspēlētā 191 jardu garā 8.bedrīte (PAR 3), iespējams, būs tā, kuru no šī turnīra atcerēsies visilgāk. 

Labākais sekoja pēc abu spēlētāju mēreni veiksmīgiem pirmajiem sitieniem - McIlroy ieripināja bērdiju no teju 20 metriem un eksplodēja pret skatītājiem vērstās emocijās, aurodams "I can't hear you" (es jūs nedzirdu). Pēc brīža, kad viss bija pierimis, Reed ieripināja bērdiju no divreiz tuvāka attāluma, un nu jau gavilēja ASV fani, bet Reed pašūpoja pirkstu, sak, nekas te tā vienkārši nebeigsies. Abi golferi pēc McIlroy pastieptās dūrītes grīna malā godam viens otru apsveica ar labu izspēli, bet izspēlētā epizode apliecināja, ka ASV šoreiz pēdējā dienā nelūzīs, un tieši tāds scenārijs sekoja turpinājumā.

Jau pēc turnīra McIlroy sprieda, ka balamutīgo fanu uzvedību droši vien ietekmēja patērētais lielais alus daudzums, jo spēles sākās pusastoņos no rīta, un starta vietā jau bija redzami fani ar alus glāzēm rokās, bet spēlēšana ilga līdz pieciem vakarā. "Zinu, ka es šādā režīmā būtu beigts, un nezinu, ko pats runātu," teica 27 gadus vecais golferis, kurš karjerā uzvarējis četros augstākā līmeņa jeb "Major" turnīros.

Gan McIlroy, gan viņa komandas biedri uzsvēra, ka 95 procenti skatītāju gan uzvedās cienīgi, bet viens otrs pārkāpa pieļaujamās robežas. Tikmēr Eiropas komandas kapteinis Darren Clarke piebilda, ka ASV komandas spēlētāji un viņu palīgi centās nomierināt "tos dažus idiotus" un par to ir pelnījuši visu cieņu. 

Pirms turnīra pēdējās dienas ASV bija trīs punktu pārsvars (9,5:6,5), un svētdien cerības par iespējamu revanšu izplēnēja diezgan ātri.

Ik otro gadu rīkotajā Ryder kausa izcīņā nākamais turnīrs 2018.gadā notiks Francijā. Turnīrs tika iedibināts 1927.gadā kā ASV un Lielbritānijas duelis, bet kopš 1979.gada ASV spēlē pret Eiropas izlasi. 

Ryder kausa izcīņas REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 03.10.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē