Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Reinim - 36

Ar viesmīlīgu atklāšanas pasākumu un komandu turnīru piektdien Krimuldas pusē tika atklāts rekonstruētais "Reiņa trases" golfa laukums, kas nu ir pilntiesīga deviņu bedrīšu teritorija un var palepoties ar PAR 36 formātu. Laukums ir pamatīgi paplašināts un golferiem skaistajā ainavā līdz ar citiem izaicinājumiem jārēķinās arī divām nopietnām PAR 5 bedītēm.

Rekonstruētā laukuma skiču autors ir Paul Thomas no golfa laukumu projektēšanas uzņēmuma "Dave Thomas LTD", kas izveidojis ne vienu vien pasaules klases golfa vietu, tostarp slaveno Vācijas "St. Leon Rot",  The San Roque Golf Club" Spānijā un "The Brabazon/Belfry Hotel" laukumu, kas uzņēmis Ryder kausa izcīņu.

Krimuldā golfa arhitektūras slavenības pēc viesošanās "Reiņa trasē" iezīmēja konceptuālu bedrīšu izvietojumu un galvenās pamatnostādnes, bet pārējās laukuma dizaina lietas pēc viņu pilnvarojuma bija Māra Gulāna ziņā. Tieši tādēļ Gulāns veica pirmo simbolisko izsitienu pārtapušajā laukumā. 

Viena lieta ir golfa projekts, bet nepieciešams arī to īstenot finansiāli. Tādēļ uzreiz pēc Gulāna uz pirmās bedrītes tee stājās "Reiņa trases" īpašnieks Olavs Legzdiņš, turklāt viņa sitiens pilnvērtīgi atklāja laukumu arī kreiļiem. Par atbalstu laukuma pārtapšanā Legzdiņš pateicās gan golfam atvērtajai Krimuldas novada pašvaldībai un tās vadītājam Jurim Salmiņam, SEB bankai Inta Krasta personā, gan arī savai "Reiņa trases" komandai.

Pirms turnīra laukuma saimnieki uzklausīja laba vēlējumus un saņēma gan rokasspiedienus, gan materiālākus apsveikumus. Latvijas Golfa federācija laukumam dāvināja divus pīlādžus, kas, cerams, godam veiks savus pienākumus, jo atbilstoši senlatviešu ticējumiem pasargā no nelabajiem gariem, raganām un zagļiem.

Tika iestādīts arī paprāvs ozoliņš, kam laika gaitā būs jāspēj aizstāt pašreizējos laukuma dižkokus.

Savukārt Nila Īles etnoperkusiju gādāja gādāja, lai jaunais laukums jau darbības pirmsākumos ievibrētu īstajās enerģētiskajās noskaņās. 

Komandu turnīrs tika izspēlēts scramble neto komandu ieskaitē, bet vēl jo lielāka bija dalībnieku interese iepazīt pārtapušo laukumu, kura bedrīšu izvietojums redzams uz rezultāta kartītes. Varētu arī teikt, ka laukuma jauno daļu, kurā ir divas PAR 5, viena PAR 3 un viena PAR 4 bedrīte ar izaicinājumu izciliem tālsitējiem pavējā grīnu sasniegt ar pirmo sitienu. Jārēķinās arī ar pamatīgu reljefa kāpumu un kritumu un nopietnu distanci PAR 5 bedrītēs.

Viens no spēlētājiem, kuru atklāšanas turnīrā īsākās PAR 4 bedrītes izaicināja uz tāliem draiviem, bija pēdējo trīs gadu Latvijas amatieru čempions Roberts Eihmanis.

Tā kā divas laukuma daļas nodala satiksmes ceļš (gan ne ar ļoti daudz braucējiem), transporta līdzekļu vadītāji jau ir iepazinuši arī jaunu ceļazīmi.

Skaistā vide arī ir būtisks arguments, kas varētu kuplināt spēlētāju skaitu "Reiņa trasē".

Gan turnīra gaitā, gan svinīgajā vakara pasākumā golferiem arī bija iespēja derībās un azartiskā izsolē kļūt par labdarības "fonda OTZI" atbalstītājiem, lai palīdzētu bez vecāku atbalsta palikušiem bērniem atrast īsto ceļu dzīvē. Savukārt vakara izskaņā viesi laukuma veiksmīgai nākotnei notiesāja jubilejas torti.

"Reiņa trases" jaunākajai daļai vēl būs vajadzīgs kāds laiks un saimnieka rūpes, lai ieaugtu un nostiprinātos grīni, kā arī fērveji varētu tik pļauti zemāki, taču nepārprotami ir skaidrs, ka Latvija ir ieguvusi jauna izskata interesantu golfa vietu. Izskatās, ka golferu interesi laukums jau ir raisījis, jo sestdien arī ārpus turnīriem tas rīta pusē pulcēja ne vienu vien spēlētāju grupu.

Pēdējās izmaiņas , 03.09.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē