Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Olimpietes noskaidrotas

Līdz ar jaunāko ranga tabulu nonākšanu dienasgaismā nedēļas sākumā kļuva zināmi Rio olimpiskā golfa turnīra dalībnieku saraksti gan kungu, gan dāmu konkurencē. Lai gan zināmas korekcijas vēl iespējamas, Latvijas golferes reitingā bija pārāk tālu, lai tiktu arī rezervistu vidū, tādēļ olimpiskās cerības atvirzās par četriem gadiem tālākā nākotnē.

Tiesības spēlēt Rio pēdējā nodrošināja jaunzēlandiete Cathryn Bristow, kura pirmdien publicētajā rangā ieņem 446.vietu. Laura Jansone jaunākajā rangā ierindota 677.vietā, turpretim Krista Puisīte ieņem 825. pozīciju. Pērn februārī pēc Austrālijas dāmu "Masters" dalītās 12.vietas Laura rangā sasniedza 524.pozīciju, bet piektajā simtā Latvijas profesionāles vēl nav tikušas.

Olimpiskās kvalifikācijas noslēgumā dažām ranga sestā simta golferēm vēl ir izredzes tikt uz Rio gadījumā, ja atteiksies kādas kvalificējušās spēlētājas. Pēdējā rezerviste ar piekto kārtas numuru ir 562.vietas īpašniece kolumbiete Paola Moreno. 

Savukārt kungu olimpiskajā rangā pirmās papildu vakances jau ir parādījušās, jo rangā četri spēcīgākie golferi izvēlējās uz Rio nebraukt, norādot uz risku inficēties ar Zikas vīrusu. Acīmredzot olimpiskās spēles labākajiem profesionāļiem nav pietiekams izaicinājums, lai uzņemtos risku, ko viņi paši apzīmējuši kā ļoti nelielu. Iespējams, tāpat kā tenisā pēc sporta veida atgriešanās olimpiskajās spēlēs 1988.gadā, arī golfā olmpisko medaļu spīdums pakāpeniski kļūs pievilcīgāks laika gaitā.

Vismaz vēl viena iespēja golfam būs 2020.gadā Tokijā, bet zīlēt par tālāku olimpisko spēļu programmas nākotni olimpiskās pasaules daudzo izaicinājumu priekšā vēl ir daudz par agru.

Rio olimpiskās kvalifikācijas rangs

KUNGI 

DĀMAS

Pēdējās izmaiņas , 13.07.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē