Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Golfs bobslejistu apmācībā

Kanādas bobslejisti nav nekādi pirmziemnieki, taču neapmierināti ar sasniegtajiem rezultātiem, tādēļ izlasē kā obligātu gatavošanās programmas sastāvdaļu ieviesa golfu. Kanādiešu treneris Lyndon Rush ir pārliecināts, ka rezultātu viduvējībā galvenā vaina ir pilotu psiholoģiskā nestabilitāte, bet tās novēršanā nav labāka līdzekļa par golfu.

Pilots Justin Kripps Kanādas avīzei "National Post" sevi nosauca par golfā sliktākā handikapa īpašnieku lai gan parasti dažas reizes gadā viņš ir piedalījies labdarības turnīros. Tikpat paškritisks ir viņa amata brālis Chris Spring, taču abiem turpmāk būs jākļūst labākiem golfā neatkarīgi no pašu patikšanas.

Kanādieši bobslejā pārāk ietekmējas no vienas neveiksmīgi izbrauktas virāžas vai viena atsevišķa slikta brauciena, kā rezultātā tiek zaudētas pozīcijas cīņā ar līdzvērtīgiem konkurentiem, uzskata Rush. Kādudien, dodoties uz Kalgari trasi, viņš radio dzirdēja, ko 2016.gada "US Masters" čempions Danny Willett stāstīja par psiholoģiskās stabilitātes nozīmi cīņā par uzvaru "Major" turnīrā. Rush nekavējoties radās plāns - Kripps un Spring tika nodoti golfa apmācībā netālajā golfa laukumā. 

Ar abiem pilotiem Rush nemaz nekonsultējās, bet vēlāk sacīja, ka psiholoģiski nav lielāka pārbaudījuma par golfa spēli.

Turklāt abiem pilotiem ne tikai jāapgūst golfa spēle - šovasar viņi ir pieteikti dažos Vankūveras golfa tūres turnīros, kur gaida smagi izaicinājumi pret daudz labākiem spēlētājiem. Treneris par to tikai priecājas un saka, ka piloti daudz iemācīsies, cīnoties nepateicīgos apstākļos un dabūjot arī kādu mentālu pērienu. 

Visvairāk Rush vēlas, lai piloti golfa laukumā apgūtu prasmi aizmirst jebkuru neveiksmi un spētu pilnīgi koncentrēties nākamajam uzdevumam. Pēc apmēram mēnesi ilgušiem treniņiem Spring sasniedza personisko rekordu - 95 sitienus. Savukārt Kripps cer, ka īstie rezultāti būs redzami jaunajā bobsleja sezonā. Aizvadītajā sezonā viņš bija labākais Kanādas izlasē ar 7.vietu pasaules rangā divnieku pilotu konkurencē un 6.vietu četriniekiem.

Pēdējās izmaiņas , 09.06.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē