Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Čempione Igaunijā, laureāti pašu mājās

Maija beigas jau prognozēti izvērtās notikumiem bagātas, bet vēl jo patīkamāk, ka pirmoreiz kopš 2011.gada Latvijai ir sava Igaunijas amatieru "Open" čempione. Pērnavā visas sāncenses aiz sevis atstāja Anna Diāna Švanka, Polijas senioru "Open" TOP 10 finišēja Vilis Krištopans, bet pašu mājās tikmēr svētdien gluži vasarīga golfa apstākļos kļuva zināmi "Grant's" kausa ieguvēji dažādās ieskaites grupās. 

Anna "Parnu Bay Golf Links" laukumā pēdējā raundā nospēlēja ar +4 virs PAR un turnīra čempiones laurus nodrošināja ar trīs dienu summā iekrātu +6 virs PAR. Otrās vietas ieguvēju somieti Ellinoora Moisio čempione apsteidza par septiņiem sitieniem. Tuvu pjedestāla virsotnei Anna Igaunijas "Open" bija arī pērn, kad ieņēma otro vietu, taču kopš tā laika ieguldītais darbs apliecina iespaidīgu progresu, jo pirms gada Sāremā otro pozīciju nodrošināja +34 virs PAR. Var piebilst, ka līdz šim pēdējoreiz Latvijas golfere Igaunijas "Open" triumfēja 2011.gadā, kad nepārspēta palika Māra Puisīte.

Kungu konkurencē pirmais aiz 11 somiem finišēja Roberts Eihmanis, kura rēķinā pēdējā raundā 72 sitieni jeb PAR atbilstošs rezultāts, kā arī summā +8 virs PAR. Pārliecinoši uzvarēja Kim Koivu ar -10 zem PAR.

Tikmēr Polijas senioru "Open" pēdējais raunds bija pieticīgākais Vilim Krištopanam (82), tomēr ar to pietika, lai summā ar +25 virs PAR noturētos 10. pozīcijā. Uzvarētājs Michael Flindt nospēlēja ar -1 zem PAR un tuvākos sāncešus apsteidza par 18 sitieniem. Dalītā 18.vietā ar +33 virs PAR finišēja Ivars Grunte.

 Savukārt lokālāka rakstura izaicinājumiem svētdien atsaucās "Grant's" kausa dalībnieki "Viesturos", kur arī tika sasniegti labi rezultāti. Edmunds Jansons nospēlēja ar 73 sitieniem, iekrāja četrus bērdijus un vēl dažus palaida vējā, taču ar neto -4 zem PAR pietika drošai uzvarai kungu spēcīgākajā handikapu grupā. Tuvākais konkurents Ainārs Mednis atpalika par diviem neto sitieniem.

Veiksmīga diena bija arī Gunitai Siliņai, kura atzina, ka šoreiz viss gāja no rokas un bumbiņa darīja visu, kas no tās tika gaidīts. Tas rezultējās 44 stableford punktos un deviņu punktu pārsvarā pār otrās vietas ieguvēju Daigu Puisīti.

Sezonas brieduma fāzi apliecina fakts, ka kungiem otrajā handikapu grupā 40 punktu robeža nav garantija uzvarai. Šoreiz labākais ar 47 punktiem bija Mairis Vīnšteins.

Turpretim Latvijas profesionālei Kristai Puisītei sacensības nedēļas nogalē beidzās jau sestdien, jo divu raundu summā +3 virs PAR bija vienu sitienu par daudz, lai pārvarētu katu "Symetra" tūres posmā ASV.

Igaunijas amatieru "Open" REZULTĀTI

Polijas senioru čempionāta REZULTĀTI

Symetra tūres posma REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 29.05.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē