Arhīvs
8. Maijs, 2024. Staņislavs, Staņislava, Ceronis, Stefānija
Pāru kaujas
rezultâti

"Young Masters" 2.diena

Cīnoties sarežģītā laukumā ar zibensātriem grīniem, Latvijas jaunie golferi "European Young Masters" pēc pirmās dienas komandu vērtējumā ieņem 17.vietu 21 valsts konkurencē. Austrijā gan jāspēlē vēl divas kārtas, un tādā laukumā kā GC "Murhof" viss vēl jo vairāk var mainīties vienā mirklī, pastāstīja Latvijas kapteinis Aldis Puisītis.

Lūk, kāda situācija pēc pirmajām 18 bedrītēm ir rezultātu tabulas apakšējā pusē - Īrija 238, Turcija 239, Latvija 245, Šveice 245, Luksemburga 246, Slovēnija 249, Ungārija 253. Tā kā latvieši uz kopējā fona nebūt nav bālo cietēju lomās.

Salīdzinājumā ar ierastākiem pašmāju laukumiem GC "Murhof" ir par kādiem 4-5 punktiem sarežģītāks, tādēļ pirmajā kārtā Kārļa Brodera iespētie 79 sitieni ir ļoti solīds rezultāts, kas zēnu konkurencē viņam ļauj būt turnīra tabulas vidusdaļā, stāstīja Puisītis.

Kopumā turnīrā spēlē 25 valstu golferi, taču dažas nācijas nav pietiekami plaši pārstāvētas, lai tiktu iekļautas komandu vērtējumā.

Laukumā ir pamatīgi garas distances, un it īpaši tas jūtams meitenēm, tādēļ no tee visbiežāk nemaz nav citas izvēles kā sist ar draiveri, lai būtu spēlē. Turklāt jārēķinās, ka netrāpīšana uz fērveja draud ar tūlītējām nepatikšanām, jo koku laukumā netrūkst. Tādēļ Puisītis par līdzšinējiem rezultātiem nesteidzas priekšlaicīgi līksmot, norādot, ka pietiek pāris reizes iesist krūmos, lai vietu secība rezultātos strauji mainītos.

Tas gan neizslēdz iespēju, ka var sekot kāda īpaši veiksmīga diena, piemēram, kā Mikum Gavaram, kurš vienā no treniņkārtām PAR 72 laukumu izgāja ar +2.

Divās treniņu dienās junioriem nācās aprast ar neticami ātriem grīniem, uz kādiem latviešiem teju vai nekad nav nācies spēlēt. Pirmajā treniņkārtā bumbiņas pārsišana pāri grīnam bijusi parasta lieta. Lai "uzliktu" bumbiņu uz grīna, praktiski ir tikai viena iespēja - sist tā, lai bumbiņa iegrieztos un piezemētos ar solīdu backspin.

Atšķirībā no pirmās kārtas otrajā sacensību dienā pirmie laukumā Latvijas komandā dodas abi puiši. Ap pusdienlaiku uz tee jāstājas Kristai Puisītei un Anetei Indulēnai.

Ja dienas gaitā kaut kas nosacītajā tiešsaistē parādīsies rezultātu sarakstā, saite uz to būs redzama http://www.golf.at/turniere/live_index.asp

Pēdējās izmaiņas , 22.07.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē