Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Draugu būšanas bēdīgās beigas

Baltkrievijā pirmā golfa laukuma izbūve sadarbībā ar valsts pirmo ģimeni Nikolajam Lagunam kļuva par caurlaidi vērienīgai darbībai vietējā biznesa lauciņā. Taču nesenie notikumi apliecināja, ka šādu attiecību modelis nebūt negarantē saulainu nākotni, un investoram var nākties doties pa to pašu celiņu, pa kuru nācis, tikai jau bez ieguldītajiem līdzekļiem.

Gada laikā Laguns Baltkrievijā pazaudējis visu savu deviņus gadus būvēto biznesu, vēsta žurnāla "Forbes" Ukrainas interneta versija. Lagunam piederošais daudznozaru uzņēmums "Delta" 2007.gadā darbību Baltkrievijā sāka ar domu izvērst lielveikalu tīklu, un pēc uzņēmēja iepazīšanās ar valsts prezidenta Aleksandra Lukašenko vidējo dēlu Vladimiru viss notika, kā iecerēts. Tiesa, kā Baltkrievijā ierasts, uzņēmējam piekabināja obligāto piekabi - papildu projektu, kas jāīsteno, lai varētu darboties pamatbiznesā.

Laguna gadījumā tas bija golfa laukums. Projektā "Golf Klub" viņa partneris bija "Prezidenta sporta klubs" Dmitrija Lukašenko personā. 

Krīze attiecībās ar valsts pirmo ģimeni iestājās 2015.gada vidū, kad problēmas sākās "Delta Bank" Ukrainā. Laguns atzina, ka palielināt investīcijas Baltkrievijas projektu realizēšanai nespēs. Lai gan Laguns Baltkrievijā bija ieguldījis apmēram 130 miljonus dolāru, tostarp izveidojot valstī otro lielāko lielveikalu tīklu, kopš šī brīža viņa nākotne krāsojās tumšās krāsās. Visi viņa aktīvi viens pēc otra "aizgāja ģimenei" un personām, kas ar to saistītas, atzina Laguns. 

Šogad janvārī Minskas apgabala Ekonomikas tiesa pēc "Delta Bank" likvidācijas pārvaldnieka pieprasījuma piedzina 1,2 miljonus dolāru par obligāciju procentiem un pieprasīja pirms termiņa dzēst obligācijas par 7,6 miljoniem dolāru. Tā kā "Golf Klub" naudas nav, par prasības segumu kļūs 2012.gadā ekspluatācijā nodotais golfa laukums, kas novērtēts ar 11 miljoniem dolāru. 

Laguns gan grasās tiesāties, taču pats atzīst, ka uz ieguldītās naudas atgūšanu necer, un Baltkrieviju uzskata par karjerā aizvērtu lappusi.

Pēdējās izmaiņas , 14.03.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē