Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Kluss olimpiskais tests

Katrā olimpiskajā objektā līdz Riodežaneiro olimpisko spēļu sākumam jāaizvada testa sacensības, un uz golfu attiecas tie paši noteikumi bez izņēmuma. Tomēr organizatoru plāni krasi mainījās, un starptautiska 72 bedrīšu turnīra vietā 8.martā tiks izspēlēts 18 bedrīšu turnīrs deviņiem Brazīlijas golferiem.

"Aquece Rio Golf Challenge" piedalīsies pieci kungi un četras dāmas, kas Brazīlijas karogu pasaules rangā ir pavirzījuši visaugstāk. Sacensības notiks bez skatītāju klātbūtnes, taču laukumā tiks iesaistīti apmēram 100 brīvprātīgo, lai pārbaudītu dažādas olimpiskajā turnīrā nepieciešamās funkcijas. Notikumu gaitu pārraudzīs arī Starptautiskās Golfa federācijas (IGF) pārstāvji.

Vērienīgāka testa turnīra sarīkošanu sarežģīja līdz novembrim ieilgusī aizķeršanās laukuma izbūvē. Organiztori tad nolēma testa pasākumā aprobežoties ar viena raunda izspēli, cerot, ka interesi izrādīs spēcīgāko profesionālo tūru spēlētāji.

Taču 8.marts ir tikai divas dienas pirms un pēc kārtējiem turnīriem ASV PGA tūrē, savukārt LPGA tūres golferēm tikko būs beidzies turnīrs Singapūrā, bet kungiem PGA Eiropas tūrē pāris dienas vēlāk startēs turnīrs Taizemē.

IGF viceprezidents Ty Votaw stāstīja, ka galvenais 8.martā būs pārbaudīt operacionālās darbaspējas laukuma sagatavošanā, rezultātu uzskaitē un brīvprātīgo loģistikā. Viņš ir pārliecināts, ka pasākums ar Brazīlijas golferiem ļaus visu pārbaudīt tikpat labi kā ar pasaulē spēcīgākajiem spēlētājiem, kam ceļošanas sarežģījumu dēļ turnīrs nav parocīgs.

Pēdējās izmaiņas , 23.02.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē