Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Uz Maroku ar tūres karti bagāžā

Laura Jansone piektdien Marokā startēs Dāmu Eiropas tūres (LET) kvalifikācijā, taču Latvijas profesionāle šoreiz viņpus Vidusjūrai varēja doties mierīgākā noskaņojumā, jo tiesības spēlēt LET jau ir nodrošinātas arī uz nākamo sezonu. Taču golfā reti kura situācija ir tik laba, lai nevarētu būt vēl labāka, tādēļ veiksmīgs starts kvalifikācijā Laurai arvien krietni palīdzētu.

Te ir vietā atgādināt, ka spēlēšanu LET nodrošina daudzas atbilstības kategorijas, un zemākajām no tām ir drīzāk tikai teorētiska vērtība. Lauras pašreizējā situācija jau ir daudz labāka, jo 2015.gada sezonā LET naudas listē iegūtā 90.vieta ar nedaudz vairāk kā 11 000 eiro nodrošina 9a kategoriju nākamajai sezonai.

Savukārt LET kvalifikācijas izšķirošajā turnīrā 30 labākās spēlētājas iegūs 8a kategoriju, kāda Laurai bija šogad. Tātad pašlaik garantēta ir vienu pakāpi zemāka kategorija, kas praksē nozīmē risku lielākā skaitā LET turnīru palikt aiz svītras. Aizvadītā sezona vēlreiz apliecināja, ka arī kvalifikācijā kārotajā TOP 30 iekļuvušajām golferēm iespējas ir atšķirīgas atkarībā no ieņemtās vietas.

Piemēram, šogad turnīrā Indijā Laurai izdevās spēlēt pēc sponsoru ielūguma, taču ar kvalifikācijā nodrošināto 8a kategorijas vietu bija par maz. Savukārt pērnās sezonas kvalifikācijas labākās golferes turnīra dalībnieču sarakstā iekļuva automātiski. Sarkanā līnija apmēram tāpat decembrī nodalīja spēlētājas no nespēlētājām prestižajā "Dubai Ladies Masters".

Tādēļ neatkarīgi no līdzšinējiem panākumiem jāvēl Laurai veiksmes šogad, lai izdotos pakāpties pēc iespējas augstāk LET kvalifikācijā, kas "Amelkis Golf Club" un Samanah Country Club" laukumos pie Marakešas risināsies no 18. līdz 22.decembrim.

Pēdējās izmaiņas , 16.12.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē