Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Kam meita, kam kleita

Tuvojoties olimpiskajam gadam, arvien biežāk savu viedokli par golfa atgriešanos olimpiskajās spēlēs izsaka augsta līmeņa golferi. Lai gan neviens neiebilst pret golfa olimpisko statusu, daļa spēlētaju uzskata, ka olimpiskās spēles būtu jāatstāj sporta veidiem, kam olimpiāde ir lielākais četrgades notikums.

Kritiķi uzskata, ka golfā tāpat kā tenisā ik gadu ir četri "Major" vai "Grand Slam" turnīri, uzvara kuros tiks vērtēta augstāk par olimpisko zelta medaļu.

Viens no tiem, kas nekautrējas atklāti runāt par divējādām sajūtām, ir septiņos ASV PGA tūres turnīros uzvarējušais amerikānis Matt Kuchar, kurš augstā līmenī amatiera statusā spēlējis arī tenisu. Viņš uzskata, ka olimpiskās spēles golfā būs vienkārši vēl viens turnīrs. Tiesa, arī Kuchar aģentūrai "Reuters" atzina, ka pašlaik vēl nevar pateikt, kādu iespaidu radīs olimpiskās ceremonijas, kas varētu padarīt notikumu īpašu gluži tāpat kā spēlēšana zem ASV karoga.

Turpretim Kuchar tautietis Jordan Spieth, kura rēķinā ir uzvaras "US Masters" un "US Open", pastāstīja, ka jau bērnībā par lielāko notikumu sportista dzīvē uzskatījis soļošanu zem valsts karoga olimpisko spēļu atklāšanā, un pēc pievēršanās golfam nemaz neiedomājies, ka varētu arī pats ko tādu piedzīvot. Spieth cer, ka spēs iekļūt ASV delegācijā un nākamgad augustā spēlēs Rio.

Arī deviņos Eiropas tūres turnīros uzvarējušais zviedrs Henrik Stenson uzskata, ka olimpiskās spēles ir mirklis, ko viņš sava gadu skaita dēļ klātienē varētu piedzīvot tikai reizi dzīvē. Ja Stenson tiks uz Rio, viņš plāno dzīvot olimpiskajā ciematā, lai labāk izjustu gaisotni.

Savukārt bijušais pasaules ranga līderis austrālietis Adam Scott ir pretējās domās un aicina olimpiskās spēles atstāt sporta veidiem, kur atlētiem tas ir galvenais mērķis, nevis tikai papildu iespēja. Skots uzsvēra, ka savu karjeru nevērtēs pēc tā, vai kļūs par olimpisko čempionu, bet gan pēc panākumiem "Major" turnīros. Došanos uz Rio "Major" sezonas vidū viņš uzskata par nelietderīgu, lai spēlētu būtībā paraugturnīrā.

Olimpiskās medaļas Riodežaneiro dalīs pirmoreiz kopš 1904.gada olimpiādes Sentluisā.

Pēdējās izmaiņas , 11.12.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē