Arhīvs
1. Maijs, 2024. Ziedonis
Pāru kaujas
rezultâti

Jauno Noteikumu gaidās

Līdz ar nākamā gada 1.janvāri stāsies spēkā golfa noteikumu un amatiera statusa noteikumu jaunā versija, kas jaunajā četrgades ciklā paredz vairākas būtiskas izmaiņas. Lai gan radikālu izmaiņu golfa pamattnoteikumos nav, golferiem būs lietderīgi jau laicīgi uzzināt būtiskās atšķirības, kas pašlaik vēl nav spēkā.

R&A kopīgi ar USGA sagatavoja svarīgāko izmaiņu apkopojumu:

*Tiek atsaukts Noteikums 18-2b, kas paredz spēlētājam viena sitiena sodu, ja viņa bumbiņa spēlē izkustas, kad spēlētājs ir nostājies pie bumbiņas, bet tās kustība nav sitiena izraisīta. Viena sitiena sods paliks spēkā gadījumos, ja būs skaidrs, ka bumbiņas izkustēšanos izraisījis spēlētājs.

*Jauns izņēmums Noteikumā 6-6d par spēlētāja diskvalifikāciju nepareiza rezultāta bedrītē iesniegšanas gadījumā. Spēlētāju nediskvalificē, ja viņš iesniedz mazāku rezultātu par faktisko, bet atšķirību izraisa nepieskaitīti soda sitieni, par kuru iestāšanos spēlētājs nezināja pirms rezultātu kartītes iesniegšanas. Spēlētājam pienākas sods par attiecīgo pārkāpto noteikumu un vēl papildu divi soda sitieni par kļūdu rezultātu kartītē. Visos citos gadījumos, ja spēlētājs iesniedz mazāku rezultātu par faktisko, viņu diskvalificē tāpat kā līdz šim.

*Sods par pirmo pārkāpumu neatļautu ierīču vai aprīkojuma izmantošanā noteiktā raundā pēc Noteikuma 14-3 samazināts no diskvalifikācijas līdz zaudētai bedrītei mača spēlē vai diviem soda sitieniem sitienu spēlē. Par atkārtotu pārkāpumu sods arvien paliek diskvalifikācija.

Noteikumā 14-3 arī ieviests paziņojums, ka R&A un USGA vadās pēc principa, ka panākumu gūšanā noteicošajām jābūt spēlētāja prasmēm, spējām un lēmumu pieņemšanai, tādēļ pēc tā arī jāvadās, nosakot, vai jebkāda ierīce vai aprīkojums ir izmantots pretēji Noteikumiem.

*Nūjas noenkurošanas sitienā aizliegums. Jau 2013.gada maijā tika paziņots par gaidāmo jauna Noteikuma 14-1b ieviešanu 2016.gadā. Tas aizliedz sitienā noenkurot nūju gan tieši, gan ar jebkāda enkura punkta palīdzību. Sods ir zaudēta bedrīte mača spēlē vai divi soda sitieni sitienu spēlē. Plašāka informācija par Noteikuma 14-1b ieviešanu aplūkojama RandA.org.

Sagaidāms, ka taps arī jauno Noteikumu tulkojums latviski, bet tā iznākšana varētu sekot angļu versijai.

Pēdējās izmaiņas , 29.10.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē