Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Spieth unikālais 2x22

ASV golferis Jordan Spieth svētdien nodrošināja pārliecinošu uzvaru Tūres čempionātā un 22 gadu vecumā kļuva par pirmo golferi, kas sezonā naudas balvas nopelnīja 22 miljonus dolāru. Uzvara "Fed Ex" kausa kopvērtējumā teksasietim nodrošināja 10 miljonu dolāru.

Pēdējā kārtā "East Lake Golf Club" laukumā Spieth ripinājumi atrada bedrīti no visdažādākajām pozīcijām, kas ļāva raundu noslēgt ar 69 sitieniem jeb -1 zem PAR, bet četru dienu summā viņš bija labākais ar -9 zem PAR un četru sitienu pārsvaru pār trim otrās vietas ieguvējiem.

Uzvara Tūres čempionātā bija vienīgais nosacījums, lai Spieth kļūtu par labāko arī "FedEx" kausa kopvērtējumā. Šogad divos "Major" turnīros - "US Masters" un "US Open" - triumfējušais Spieth ir jaunākais spēlētājs, kas uzvarējis "FedEx" kausa izcīņā un nopelnījis 10 miljonu dolāru bonusu.

Taču arī bez "FedEx" kausa bonusa Spieth sezona finansiāli ir vairāk nekā iespaidīga ar nopelnītiem 12 030 465 dolāriem. Pirms viņa 12 miljonu robežu tūrē vēl neviens nebija sasniedzis.

Gluži loģiski, ka Spieth arī atguva pirmo pozīciju pasaules rangā, kā arī viņam pienākas Vardon balva par tūrē labāko sezonā vidējo rezultātu.

Spieth pēc uzvaras atzina, ka viņam būs grūti izdomāt, kā nākamgad nospēlēt vēl labāk, taču tas būs jāmēģina.

Otro vietu Tūres čempionātā dalīja jaunzēlandietis Danny Lee, Anglijas golferis Justin Rose un ilgstoši līdera pozīcijā bijušais zviedrs Henrik Stenson. Pēc finiša Stenson atzina, ka Spieth uz grīniem sniedza paraugstundu. Ripināšanā un spējā psiholoģiski koncentrēties Spieth ir labākais pasaulē, uzskata Stenson.

Taču arī pašam Stenson izdevās puts viena miljona dolāru vērtībā - pēdējā bedrītē iekrita 60 pēdu garš bērdija ripinājums, kas zviedram ļāva pakāpties ne tikai uz dalītu otro vietu turnīrā, bet arī uz otro pozīciju "Fed Ex" kausa ieskaitē un saņemt trīs, nevis divu miljonu bonusu.

Tūres čempionāta REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 28.09.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē