Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Spēle par 10 miljoniem

Nedēļas nogalē kāds golferis saņems čeku par 10 miljoniem dolāru - tieši tāda ir likme Tūres čempionātā, kas "East Lake Golf Club" laukumā svētdien noslēgs "FedEx" kausa izcīņas sezonu. Teorētiski izredzes ir visiem 28 turnīrā palikušajiem golferiem, taču tikai pieciem pietiks ar uzvaru, lai galveno balvu saņemtu neatkarīgi no citu spēlētāju rezultātiem.

"FedEx" kausa reitingā pirmais piecinieks ir Jason Day, Jordan Spieth, Rickie Fowler, Henrik Stenson un Bubba Watson, kuriem izredzes uz uzvaru ir vislielākās. Teorētisko iespēju gan ir ļoti daudz, piemēram, Day pie 10 miljoniem var tikt arī gadījumā, ja paliks pēdējais. Pirms Tūres čempionāta "FedEx" rangā punkti tika pārrēķināti, lai ikvienam būtu vismaz neliela iespēja.

Piemēram, 2013.gada uzvarētājam Henrik Stenson, kurš šogad nav uzvarējis nevienā tūres posmā. Vai Rory McIlroy, kam "FedEx" kausa iegūšanai nepieciešama uzvara komplektā ar ranga pirmā piecinieka spēlētāju palikšana ārpus TOP 6.

Pasaulē trīs spēcīgākie spēlētāji šogad summā ir uzvarējuši 12 turnīros un naudas balvās saņēma 25 miljonus dolāru, tādēļ 10 miljoni "FedEx" kausa ieguvējam varbūt arī nav tik fantastisks skaitlis, pat paturot prātā, ka Tūres čempionāta uzvarētājam jebkurā gadījumā pienāksies vēl nepilns pusotrs miljons. Ne mazāk nozīmīga būs cīņa par pirmo vietu pasaules rangā.

Pašlaik līderis ir Day, kurš svētdien uzvarēja BMW čempionātā un palika nepārspēts ceturtajā no saviem pēdējiem sešiem turnīriem. Pēdējos septiņos turnīros viņa kopējais rezultāts ir -101 zem PAR. Turklāt 27 gadus vecais austrālietis ar draiveri sit tālu un taisni, labi ripina, un īso spēli viņš ir uzlabojis. Šādu kombināciju golfa apskatnieki uzskata par nepārspējamu.

Sākotnēji Tūres čempionāta dalībnieku sarakstā bija 30 spēlētāji, taču plaukstas locītavas savainojuma dēļ Džordžijā nestartēja Jim Furyk, bet Louis Oosthuizen ceturtdien nepabeidza pirmās kārtas izspēli.

Tūres čempionāta REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 24.09.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē