Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Dzimšanas diena nosvinēta

Pirmo reizi Latvijā šovasar īstenotā adaptīvā golfa pilotprojekta ietvaros nedēļas nogalē Tukuma golfa kluba laukumā "Odiņi" risinājās turnīrs "Golfs bez robežām", iesaistot spēlē cilvēkus, kam kustību traucējumu dēļ nepieciešamas pielāgotas fiziskās aktivitātes. Komandu formātā aizvadītajās sacensībās iesaistījās arī Latvijas junioru izlases spēlētāji.

Labāko rezultātu sešu komandu konkurencē sasniedza Jānis Jautrums un Marija Jučmane, kuri četras bedrītes izspēlēja ar 19 sitieniem, tuvākos konkurentus Artūru Spiridonovu un Annu Marksu apsteidzot par viena sitiena tiesu. Pirmo vietu uzvarētājiem nodrošināja Jautruma izcils ripinājums - bumbiņa bija piecus metrus no grīna malas, taču pēc sitiena atrada ceļu apmēram 20 metru attālajā bedrītē un izraisīja skatītāju ovācijas. Trešo vietu ar 22 sitieniem ieguva Jānis Kalviņš un Alise Burkāne.

Turnīra dalībnieki atzina, ka treniņos un savstarpējās spēlēs sajūtas ir pavisam citas, jo rezultātu un sitienu kvalitāti īstās sacensībās ar skatītājiem ļoti būtiski ietekmē spriedze un satraukums. Pasākumā ikvienam bija iespēja izmēģināt golfa pamatelementus un neformālā gaisotnē aprunāties par golfu.

Balvas turnīrā pasniedza arī labākajiem atsevišķos spēles elementos. Par tālākā sitiena autoru kļuva Artūrs Spiridonovs, kura sitienus jau iepriekš augstu bija novērtējuši viņa kolēģi, bet balvu par tuvāko trāpījumu karogam saņēma Edgars Davidons. Viņa raidītā bumbiņa 15 metru distancē apstājās metru no bedrītes. Junioriem tālākā un precīzākā sitiena laurus izcīnīja Pauls Nesaule.

Foto: Latvijas Golfa federācija

Ar TV24 atbalstu turnīrā notika filmēšana laukumā, kas ļāva sekot līdzi notikumiem gan pasākuma apmeklētājiem, gan televīzijas skatītājiem.

Adaptīvā golfa dzimšanas dienā spēlētājiem ar kustību traucējumiem bija iespēja parādīt vasaras garumā apgūtās golfa spēles prasmes. Katrs dalībnieks ar kustību traucējumiem spēlēja pārī ar junioru un deva savu ieguldījumu labam rezultātam.

Turnīra rīkotāji cer nākamgad atkal pulcēt dalībniekus "Odiņos" un jau kuplākā skaitā. Golfa laukuma saimnieks Andris Pētersons apliecināja arī turpmāku atbalstu adaptīvā golfa kustībai un aicināja uz jaunu tikšanos "Odiņos".

Vasaras sākumā Latvijas Golfa federācija sadarbībā ar Vaivaru rehabilitācijas centru (VSIA NRC “Vaivari”) sāka adaptīvā golfa pilotprojektu. Pateicoties Vaivaru rehabilitācijas centra ergoterapeita Filipa Bernadska nesavtīgajam darbam, golfs ir kļuvis par pieejamu sporta veidu un nodarbības regulāri notiek ne tikai rehabilitācijas centrā, bet arī "Odiņu" golfa laukumā.

Sacensību „Golfs bez robežām” mērķis ir veicināt sociālo integrāciju un adaptīvajā golfā iesaistīto spēlētāju motivāciju, palīdzot sajust īstu turnīra gaisotni. Pasākums apvieno cilvēkus, kas tic saviem spēkiem un pēc dažādiem dzīves pavērsieniem atraduši golfā sporta veidu, kurā jūtas brīvi un iederīgi, kā arī jauniešus, kas golfā pirmos soļus spēruši jau bērnībā un tiecas gūt panākumus augstu sasniegumu sportā.

Turnīra "Golfs bez robežām" rezultāti (4 bedrītēs)

1. Jānis Jautrums un Marija Jučmane  19 sitieni

2. Artūrs Spiridonovs un Anna Marksa  20

3. Jānis Kalviņš un Alise Burkāne  22

4. Juris Sprūde un Flēra Sprūde  24

5. Edgars Davidons un Indra Eniņa  27

6. Andrejs Sekacevs un Pauls Nesaule 27

Pēdējās izmaiņas , 15.09.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē