Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Profesionāļu uzgājiens

Pretendentiem no Skandināvijas valstīm un labākajiem pašmāju spēlētājiem, kā arī viesiem no citām tuvākajām kaimiņvalstīm, pienācis laiks parādīt, kas ir kas profesionāļu cīņās. "Hansabanka Baltic Open" spēlēs tie, kuri vēl tikai cer uz spožākajiem panākumiem, taču jau pērn bija redzams, ka turnīra līmenis ir profesionālā golfa cienīgs.

Baltijas valstīs vienīgais profesionālais golfa turnīrs, kas Skandināvijā ir iekļauts "Telia Tour" un "Nordic League" kalendāros, notiks no piektdienas līdz svētdienai, spēlētājiem cīnoties par 30 000 eiro balvu fondu. Turnīram ir pieteikušies 134 golferi, un lielākā daļa spēlētāju ir no Skandināvijas valstīm, otrdien žurnālistiem stāstīja sacensību rīkotāji.

Piektdien un sestdien visi izspēlēs pa 18 bedrītēm, bet svētdien cīņu turpinās tikai 50 labākie, vai nedaudz vairāk vienādu rezultātu gadījumā. Sestdien spēlētājiem būs iespēja tikt pie "Mercedes" mašīnas - to varēs saņemt par hole in one 13.bedrītē. Tāda līmeņa spēlētājiem ar trāpīšanu uz grīna vien nepietiek, un kas zin, vai auto arī šajā turnīrā paliks bez īpašnieka. Ja nu vienīgi spēcīgs vējš varētu jau tā gandrīz bezcerīgi sarežģīto uzdevumu padarīt vēl smagāku. Rīkotāji sola, ka karodziņa pozīcijas spēlētājiem liks apsvērt, ciktāl var atļauties riskēt.

Arī profesionāļiem hole in one ir reta laime, tomēr tas nav nekas unikāls. Piemēram, pirms gada "Hansabanka Baltic Open" uzvarējušais zviedrs Peter Malmgren mūžā jau sešas reizes ir raidījis bumbiņu bedrītē ar vienu sitienu. Vieglāks uzdevums "Ozo Golf Club" laukuma rekorda (64) īpašniekam varētu būt turnīra atklāšanas sitiens pāri Āgenskalna līcim no AB dambja uz zālienu pie "Hansabankas", lai arī distance ir lielāka par 200 metriem.

Kā jau bija paredzams, Latviju sacensībās pārstāvēs trīs spēcīgākie amatieri - junioru izlases dalībnieki Kārlis Broders, Dāvis Puksts un Mikus Gavars, kā arī "Ozo Golf Club" pro Artūrs Krukovs, Hakan Svensson un viņu kolēģis no "Viesturiem" Valdis Liepiņš. Pieteikušos sarakstā ir arī igaunis Mark Suursalu un spēcīgi Krievijas juniori. Ja Latvijas spēlētājiem izdosies kvalificēties spēlēšanai trešajā dienā, viņu startu varēs uzskatīt par veiksmīgu, saka federācijas ģenerālsekretārs Armands Puče.

Rīkotāji uz sacensībām aicina ne tikai golfu jau iecienījušus ļaudis, bet arī jebkuru citu skatītāju. Iespēja sekot notikumiem laukumā būs no telts nojumes ar labu pārskatāmību. Netiks liegts iet skatīties laukumā, taču tas attiecas uz golfa etiķeti pārzinošiem skatītājiem. Labāk, lai sacensībās pieaicinātais dakteris savu algu saņem par nekā nedarīšanu.

Turnīra rīcības komitejas vadītājs Niklass Braathens par vienu no galvenajiem favorītiem uzskata 24 gadus veco zviedru Wilhelm Schauman, kurš jūlijā dalīja 11.vietu "Scandinavian Masters". "Hansabanka Baltic Open" notiek jau otro gadu, un atšķirībā no pērnās sezonas šoreiz spēlētāju skaits ir daudz lielāks. Arī golferu līmenis ir cienīgs, piebilda Brathens.

Gandarījumu par "Ozo Golf Club" redzēto pauda sacensību direktors Bob Backsted. Pēc viņa teiktā laukums ir lielisks, un spēlētāji ar to ir apmierināti.

Savukārt "Hansabankas" valdes priekšsēdētājas vietnieks Uģis Zemturis norādīja, ka golfs no elitāra un nepieejama pasākuma kļūst par demokrātisku laba laika pavadīšanas iespēju. Viņš cer, ka Rīga spēs konkurēt ar Skandināviju, un Latvijas galvaspilsēta ārzemniekiem drīzā nākotnē asociēsies ne tikai ar atsaucīgām meitenēm un alkoholu, bet arī ar golfu.

Visas dienas spēle sāksies plkst. 8. Laukums no trešdienas ir slēgts visiem, kuri nav "Hansabanka Baltic Open" dalībnieki. Nedaudz priviliģētākā statusā būs tie, kuri pieteikušies ceturtdien spēlēt Pro-Am turnīrā.

Kāds liktenis nedēļas beigās gaida "Ozo Golf Club" laukuma rekordu? Visi aicināti izteikt savu viedokli, atbildot uz nedēļas jautājumu.

Pēdējās izmaiņas , 02.08.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē