Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Karstais senioru laiks

Ilgtermiņa plānošana vienmēr ietver noteiktu nezināmā daļu, un pašlaik izskatās, ka gada karstākā nedēļas nogale būs iekritusi Latvijas atklātā senioru čempionāta dalībniekiem, kas "Viesturos" spēlēs no piektdienas līdz svētdienai. Uz nedaudz vēsāku mikroklimatu pie ezera ūdeņiem sestdien varēs cerēt "Vitamin Well" turnīra dalībnieki "Ozo" laukumā.

Senioru čempionāta dalībnieki pāris dienu vēl var pieteikties, un sagaidāms, ka golferu loks būs visai pamatīgs, ņemot vērā itin plašo atļauto vecuma limitu. Trīs dienu turnīrā spēlēs kungi, kas uz turnīra pirmo dienu būs sasnieguši vismaz 50 gadu robežu. Arī absolūtajā vērtējumā vietu sadalījumu noteiks pēc trīs dienu rezultātiem, taču vecuma grupā virs 65 gadiem vietu sadalījumu noteiks pēc sestdien un svētdien sasniegtajiem rezultātiem. Divas kārtas labāko noskaidrošanai spēlēs arī dāmas.

Īsāks nolikums ir "Vitamin Well" turnīram, kur vietu sadalījumu noskaidros stableford spēlē divās handikapa grupās kungiem un dāmu ieskaitē, bet atsevišķs vērtējums būs Zaļā kausa dalībniekiem, kam balvas sagādās "Ozo" klubs. Dalības maksa ir 20 eiro, savukārt green fee uzsauc "Ozo" laukums.

Latvijas atklātais senioru čempionāts

Dalības maksa: EUR 100*
*Spēlētājiem, kuri spēlē divas dienas EUR 70

Dalības maksā iekļauts: žetons treniņlaukumam, rati golfa somai un laukuma maksa sacensību dienās un pusdienas pēc spēles sacensību dienās. Dzeramais ūdens un augļi sacensību dienās.
Maksa par treniņraundu EUR 15, kas jāsamaksā Viesturi GK recepcijā pirms spēles.

Spēlētājiem pašiem jāpiesaka sava treniņraunda laiks:
Viesturi GK – golfclub@golfsviesturi.lv vai zvanot pa tālr. +371 26444390
Treniņraudu iespējams izspēlēt laika posmā no 27. jūlija līdz 6. augustam.

Pieteikšanās līdz 5.augustam, plkst. 19:00:
 Zvanot pa tālruni +371 26444390;
 Rakstot e-pastu golfclub@golfsviesturi.lv;
 Personīgi golfa klubaViesturi recepcijā.

Starta laiki 7. un 8. augustam tiks publicēti 6. augustā plkst. 12:00 www.golf.lv
Starta laiki 9. augustam tiks publicēti 8. augustā pēc plkst. 20:00 www.golf.lv
Sacensību sākums 2015. gada 7. augustā plkst. 13:00.
Sacensību sākums 2015. gada 8. un 9. augustā plkst. 8:00.

Sacensību nolikums

1. Sacensību vadība
Sacensības organizē un tiesā LGF nozīmēta sacensību Komiteja. Vienāda balsojuma gadījumā noteicošā ir komitejas vadītāja balss.
Komitejas vadītājs: Kārlis Eniņš (galvenais tiesnesis)
Komitejas locekļi:
Aiga Nesaule (LGF);
Dāvis Puksts (Golfa kluba Viesturi pārstāvis)
Jānis Zaķis (tiesnesis);
Kārlis Lūsis (tiesnesis).

2. Noteikumi
Sacensības norisinās saskaņā ar golfa Noteikumiem (2012.-2015.), vietējiem noteikumiem un sacensību nolikumu. Sacensības notiek stroke formātā.
Jebkuru neskaidrību gadījumā piemērojami oficiālā R&A izdevumā ietverti golfa noteikumu, definīciju un vadlīniju skaidrojumi. Sacensības organizē un tiesā LGF nozīmēta sacensību Komiteja.
Absolūtais Latvijas Senioru atklātā čempionāta vietu sadalījums (vīriešiem) tiek noteikts trīs dienu summā spēlē no zilajām izsitienu vietām.
Senioru čempionāta vietu sadalījums grupā no 50 – 65 gadu vecumam tiek noteikts trīs dienu summā (7.-9.08.) no zilajām izsitienu vietām.
Senioru čempionāta vietu sadalījums grupā virs 65 gadu vecuma tiek noteikts divu dienu summā (08.08.-09.08.) no zilajām izsitienu vietām.
Senioru čempionāta vietu sadalījums ieskaitē dāmām tiek noteikts divu dienu summā (08.08.-09.08.) no sarkanajām izsitienu vietām.

3. Dalībnieki
Sacensību dalībnieki var būt spēlētāji, kuri:
a) atbilst Amatieru statusa noteikumiem;
b) vīrieši, kuri ir sasnieguši 50 gadu vecumu uz pirmo sacensību dienu (07.08.2015.) plkst. 00:00;
c) vīrieši, kuri ir sasnieguši 65 gadu vecumu uz pirmo sacensību dienu (08.08.2015.) plkst. 00:00;
d) sievietes, kuras sasniegušas 50 gadu vecumu uz pirmo sacensību dienu (08.08.2015.) plkst. 00:00.
Maksimālais dalībnieku skaits 72 (ja ir vairāk nekā 40 dalībnieki, tad spēlētāji tiek izlozēti grupās, kur viena grupa spēlē rīta raundu, bet otra pēcpusdienas raundu).

4. Handikapi
Turnīra dalībnieka handikapam ir jābūt apstiprinātam EGA handikapa sistēmā vai arī atbilstošā sistēmā, kas pastāv valstī, kuru pārstāv turnīra dalībnieks. Turnīra dalībniekam ir jāvar apliecināt sava handikapa patiesumu ar izziņu no golfa kluba, kuru viņš pārstāv vai arī nacionālās federācijas vai nacionālās asociācijas, kurā viņš ir reģistrēts.

5. Pieteikšanās un dalības maksa
Pieteikums dalībai skaitās pieņemts, kad norādītajā kārtībā spēlētājs ir pieteicies sacensībām un samaksāta dalības maksa. Pieteikumi bez samaksātas dalības maksas netiek izskatīti. Ja pieteikumu skaits pārsniedz maksimālo spēlētāju skaitu, dalībnieki tiks izvēlēti pēc dalībnieku handikapiem. Priekšroka spēlētājiem ar zemāko handikapu.

Maksimālais dalībnieku skaits: 72

Dalības maksa ir jāsamaksā golfa klubā Viesturi. Dalības maksa netiek atmaksāta, ja līdz pieteikšanās termiņa beigām nav saņemts rakstisks paziņojums par izstāšanos no sacensībām, izņemot gadījumus, kad spēlētājam tiek liegta dalība sacensībās. Visus pieņemtos pieteikumus izskata sacensību Komiteja, kurai ir tiesības apstiprināt vai noraidīt jebkuru pieteikumu, vai atcelt apstiprinātos pieteikumus bez paskaidrojumu sniegšanas.

6. Izstāšanās
Līdz pieteikšanās termiņa beigām, iesniedzot rakstisku paziņojumu, iespējams atsaukt savu pieteikumu un saņemt atpakaļ iemaksāto dalības maksu. Izstājoties pēc pieteikšanās termiņa beigām, dalības maksa netiek atmaksāta. Atkārtoti pieteikumi netiek izskatīti.

Spēlētājam, kurš:
 izstājas no sacensībām pēc izlozes paziņošanas;
 nav ieradies uz startu noteiktajā laikā;
 neturpina dalību sacensībās

bez kavēšanās ir jāiesniedz sacensību Komitejai rakstisks paskaidrojums par savu izstāšanās iemeslu, pretējā gadījumā spēlētājam var tik liegta dalība citās LGF rīkotajās sacensībās uz laiku pēc sacensību Komitejas ieskatiem.

7. Slikti laikapstākļi
Ja, sakarā ar sliktiem laikapstākļiem vai citiem neparedzētiem notikumiem, nav iespējams turpināt sacensības atbilstoši nolikumam, sacensību Komitejai pēc saviem ieskatiem ir tiesības izmainīt nolikumu, lai nodrošinātu sacensību norisi atvēlētajā laikā.

8. Treniņi
Spēle laukumā sacensību norises laikā ir aizliegta. Par noteikuma neievērošanu piemērojamais sods - diskvalifikācija.

9. Padomi, kediji, ratiņi
Spēlētājs var saņemt padomus vienīgi Noteikumos paredzētajā kārtībā (Noteikums 8-1).
Spēlētās var izmantot kedija palīdzību Noteikumos paredzētajā kārtībā. Par kediju var būt jebkura persona, kura saskaņā ar Noteikumiem, nav profesionāls golfa spēlētājs. Spēlētājs ir atbildīgs par kedija rīcību.
Ratiņu, tajā skaitā elektrisko ratiņu, lietošana ir atļauta, ja vien tie nepalīdz spēlētājam pārvietoties.
Golfa kartu izmantošana ir aizliegta.

10. Mērierīces
Spēlētāji drīkst izmantot attālumu mērīšanas ierīces saskaņā ar R&A noteiktajām vadlīnijām.

11. Ekipējums
Spēlētāja ekipējumam (nūjām un bumbiņām) ir jāatbilst Noteikumu I Pielikumā ietvertajām specifikācijām. Sods par noteikuma neievērošanu - divi soda sitieni par katru bedrīti, kuras izspēles laikā izdarīts pārkāpums. Maksimāli piemērojami četri soda sitieni, pēc tam - diskvalifikācija.

12. Spēles temps
Spēlētājiem ir jāievēro spēles temps saskaņā ar vadīnijām, ko ir noteikusi sacensību Komiteja (Noteikums 6-7). Katram spēlētājam ir pienākums iepazīties ar spēles tempa vadlīnijām sacensību norises vietā pirms katras sacensību kārtas. Par spēles tempa neievērošanu spēlētājam tiek izteikts brīdinājums. Ja spēlētājs turpina neievērot spēles tempu vai atpalikt no priekšā spēlējošās grupas, tad par katru nākamo pārkāpumu piemērojamais sods:
• par pirmo pārkāpumu - brīdinājums un spēlētājs tiek pakļauts laika hronometrāžai;
• par otro pārkāpumu - viens soda sitiens;
• par trešo pārkāpumu - divi soda sitieni;
• ar sekojošiem pārkāpumiem - diskvalifikācija.

13. Dopinga kontrole
Dopinga kontroli veic Sporta medicīnas valsts aģentūras pilnvarotie dopinga kontrolieri.
Dopinga kontrolei var tikt pakļauts jebkurš sacensību dalībnieks pēc dopinga kontroliera izvēles.
Dopinga kontroles procedūra notiek atbilstoši Pasaules Antidopinga kodeksā noteiktajām prasībām. Antidopinga kodeksa ievērošanu sacensībās pārrauga Latvijas Golfa federācija, kas pārkāpuma gadījumā informē iesaistītās personas un organizācijas.

14. Vietu sadalīšana
Senioru čempionāta vietu sadalījums kungiem grupā no 50 – 65. gadi tiek noteikts trīs dienu summā (7.-9.08).
Senioru čempionāta vietu sadalījums kungiem grupā virs 65 gadu vecuma tiek noteikts divu dienu summā (08.08.-09.08.)
Senioru čempionāta vietu sadalījums ieskaitē dāmām tiek noteikts divu dienu summā (08.08.-09.08.)
Absolūtais senioru čempionāta vietu sadalījums kungiem tiek noteikts trīs dienu summā (7.-9.08).
Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, vietu sadalījums tiek noteikts pēc pārspēles uz 1. un 9. bedrītes (summā). Pārspēle ilgst līdz uzvarētāja noskaidrošanai.
Ja vairāki spēlētāji dala otro vai trešo vietu, vietas ieguvējs tiek noteikts pēc sitienu skaita summas pēdējās astoņpadsmit bedrītēs. Ja summas ir vienādas, tiek ņemtas vērā pēdējās deviņas bedrītes. Ja summas ir vienādas, tad pēdējās sešās bedrītēs. Ja summas ir vienādas, tad pēdējās trīs bedrītēs. Atkārtoti vienāda rezultāta gadījumā – sitienu skaits pēdējā bedrītē.

15. Apbalvošana
Sacensību uzvarētāju vārdi tiek iegravēti uz Latvijas Senioru čempionāta ceļojošā kausa. Labāko trīs vietu ieguvēji katrā ieskaitē saņem piemiņas kausus.

VITAMIN WELL GRAND PRIX
8. augusts – plkst. 8:00, Ozo Golf Club

1.Vadība
Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina Ozo Golf Club sacensību komiteja.

2.Laiks un vieta
Sacensības notiek Ozo Golfa Kluba laukumā 2015. gada 8. augustā. Sākums plkst. 8:00 no 1. un 10. bedrītes saskaņā ar izlozi.

3.Dalībnieki
3.1. Sacensības notiek dāmu un kungu konkurencē.
3.2. Spēlētājiem HCP kartes obligātas.
3.3. Kopējais dalībnieku skaits ne vairāk par 100 (reģistrācijas apstiprinājums pēc pirmās rokas principa).
3.4. Piedalās tikai amatieri.
3.5. Vecuma ierobežojums – līdz 18 gadiem (neattiecas uz RGS audzēkņiem).

4.Sacensību formāts un noteikumi
4.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un Ozo Golf Club vietējiem noteikumiem.
4.2. Sacensību dalībnieki spēlē atbilstoši sava HCP līmeņa grupā pēc sacensību organizatoru norādītajiem spēles laikiem (tee-times). Ja spēlētājam ir mainījies HCP, par to jāinformē sacensību organizatori pirms sacensību sākuma.
4.3. Sacensību formāts - Stableford punktu spēle. Sacensības notiek 3 handikapa grupās, piedalās amatieri:
1.grupa – kungi (HCP 0 – 13)
2.grupa – kungi (HCP 14 – 36)
3.grupa – dāmas.
4.grupa – Zaļā kausa dalībnieki (HCP 36-54)
4.4. Pēc sacensībām spēlētājs savu spēles karti nodod sacensību komitejai kluba recepcijā (rezultātu apkopošanai).
4.5. Tiek piemērota Slope sistēma.

5.Vietu dalīšana
5.1. Katrā grupā uzvar tas spēlētājs, kurš savāc visvairāk stableford punktu. Apbalvoti tiek katras grupas pirmie trīs vietu ieguvēji.
5.2. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, uzvarētājs tiek noteikts pēc stableford punktu summas laukuma pēdējās deviņās bedrītēs (no 10 – 18). Ja summas ir vienādas, tiek ņemtas vērā laukuma pēdējās sešas bedrītes (13 – 18). Ja arī tur summas sakrīt – pēdējās trīs (16 – 18). Atkārtoti vienāda rezultāta gadījumā – punktu skaits pēdējā bedrītē (18). Ja uzvarētāju arī pēc tam nevar noteikt, tiek atkārtoti izspēlēta 18. bedrīte pēc „pēkšņās nāves” principa.
5.3. Bumbiņu marķēšana obligāta.

6.Pieteikšanās un izloze
6.1.Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 2015. gada 6. augustam plkst. 15:00 Ozo Golfa kluba recepcijā, pa e-pastu ozogolf@apollo.lv, vai pa tālr. 67394399.
6.2.Izloze ir atklāta un galīga, un tā notiek 2015. gada 6. augustā plkst. 15:00.

7.Starta laiki
Starts notiks saskaņā ar izlozi. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu. Spēlētāji starta vietu kārtību drīkst mainīt tikai ar turnīra rīkotāju atļauju, neievērojot šo nosacījumu, spēlētājs sacensībās piedalās ārpus konkurences.

8.Balvas
Par 1.,2., un 3.grupas balvām parūpēsies – Vitamin Well. Zaļā kausa grupas pirmo trīs vietu ieguvējiem pārsteiguma balvas no Ozo Golfa kluba.

9.Dalības maksa
Dalības maksa – EUR 20,- ,green-fee uzsauc Ozo Golfa klubs!

Ozo Golf Club sacensību komiteja

Pēdējās izmaiņas , 03.08.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē