Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Balvas junioriem

Nopietnu sāncensību pašmāju jaunajiem golferiem trešdien noslēgtajā Latvijas atklātajā junioru čempionātā sagādāja tuvāku un mazliet tālāku kaimiņvalstu spēlētāji, puišu konkurencē uzvarot gandrīz visās ieskaites grupās. Savukārt meitenēm visas galvenās balvas palika pašmāju spēlētājām, ar kurām vairākās grupās konkurēja lietuvietes.

Vienīgo uzvaru puišu konkurencē Latvijai izcīnīja Edgars Bariss U-21 grupā, kur trīs dienu summā nospēlēja ar 232 sitieniem jeb +18 virs PAR un finišēja vienu sitienu priekšā Rūdolfam Ķellem. Meitenēm U-21 grupā uzvarēja Alise Burkāne ar 238 sitieniem un viena sitiena pārsvaru pār Lindu Ķirķi. Nespēlēja Latvijas amatieru čempione Anna Diāna Švanka, kura nesen turnīrā Luksemburgā tveicē pārkarsa un pēc ārstu ieteikuma ieturēja nelielu pauzi.

U-18 meiteņu grupā pārliecinoši labākā bija Laila Forstmane ar +34 virs PAR, turpretim puišiem neizdevās iekļūt labāko trijniekā. Uzvarēja soms Andreas Wester ar +22 virs PAR.

Ar 12 sitienu pārsvaru Anna Marksa (+24) kļuva par uzvarētāju U-15 grupā meitenēm. Puišiem par godalgotajām vietām izvērtās spraiga cīņa, kurā igaunis Markus Varjun (+35) ar trīs sitienu pārsvaru pēc trim sacensību kārtām otrajā vietā atstāja Paulu Nesauli.

Divu jaunāko vecuma grupu dalībnieki izspēlēja pa divām sacensību kārtām. U-12 grupā labākie bija igaunis Richard Teder (+15) un Marlēna Gavare (+24), savukārt jaunāko U-10 spēlētāju konkurencē uzvaras nodrošināja Lietuvas juniors Giedrius Mackelis (+9) un Elza Elizabete Binde (+27). Dalība junioru čempionātā bija liegta Stefanam Sprūžam, kuru šogad diskvalificēja par krāpšanos Lietuvas junioru čempionātā.

Ar Valērija Karpmana atbalstu rīkotais čempionāts risinājās "Viesturos" un "Ozo Golf Club" laukumā, kur trešdien visās vecuma grupās tika izspēlēts pēdējais raunds. Gatavojoties turnīram, neiztika bez domstarpībām par vecuma grupu noteikšanas principiem, taču secinājumiem un labāko risinājumu atrašanai tagad būs pietiekami laika līdz nākamajam čempionātam. Latvijas golferu skaits junioru čempionātā šogad un pērn bija praktiski identisks.

Pēdējās izmaiņas , 15.07.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē